Slide
Slide

Банско, Боровец, Пампорово. С богата и интересна програма най-големите български зимни курорти за поредна година ще отбележат Световния ден на снега – 16 януари. Курортите предлагат промоционални цени за настаняване и завишен контрол срещу разпространението на Ковид-19. Лифт картите за най-малките скиори ще бъдат по левче. Световният ден на снега е кампания, която се организира от Световната федерация по ски /FIS/. Началото на инициативата се поставя на 22 януари 2012 г. с подкрепата на редица световни и олимпийски звезди. Целта на проявата е да покаже колко важно е децата да бъдат по-често сред зимната планина, да усещат снега, да се радват, да се научат да карат ски и сноуборд. Зимните спортове носят здраве. Те каляват духа и тялото. Те помагат в откриването на нови приятели, в изпитването на непознати емоции, в това да бъдеш щастлив.

БОРОВЕЦ

На 16.01.2022 г., неделя, Боровец ще се включи за единадесета поредна година в международната инициатива Световен ден на снега.  Събитието е част от мащабната инициатива на Международната федерация по ски World Snow Day, която цели да популяризира снежните спортове сред децата и да ги научи на любов към планината и снега. Отбелязването на Световния ден на снега  е една от инициативите, с които „Бороспорт“ насърчава развитието на детския зимен спорт.

ПРОГРАМА

Световен ден на снега ‘2022
16.01.2022 г. (неделя)

За да бъде деня специален за малките скиори еднодневната лифт карта ще бъде на цена 1 лв. за деца до 13 години.

Безплатни ски/сноуборд уроци със ски училище „Бороспорт“ за начинаещи и деца над 7 год. ( ски часовете стартират в: 10:00 / 11:00 / 13:00 и 14:00 часа, а тези за сноуборд в: 11:00 и 13:00 часа). Предварително записване на телефон: 0882 19 68 48.

На учебния плац на Бороспорт ще има слаломно трасе, наредено от ски легендата Петър Попангелов. От 12:30 часа желаещите ще имат възможнността да се снимат с него. Спусканията няма да са със състезателен характер.

За децата от 4 до 6 години безплатен вход за BoroKids Park, плюс безплатно ски оборудване. Предварително записване на телефон: 0889 607 000. Броят на децата в групите ще бъде до 10.

Fun Park Borovets ще посрещне малчуганите с новоизградена лесна линия. Workshop от 10:30 до 12:00.

БАНСКО

И тази година ски център Банско ще отбележи Световния ден на снега с цена от само 1 лев за дневна карта за всички деца до 12-годишна възраст!
За съжаление на Бъндеришка поляна няма да има обичайните безплатни лакомства, чай и забавления за децата, поради пандемичната обстановка, но най-важното е младите хора да се научат да харесват и уважават планината. Всъщност точно това е и идеята зад тази инициатива на Международната федерация по ски, която се провежда винаги в третата неделя на месец януари, а тази година това ще се случи за 11 пореден път.
Целта на FIS е да мотивира родителите да покажат на децата ползите от снега и да се забавляват заедно с тях на открито – в настоящата пандемична обстановка по целия свят това е изключително важно.

ПАМПОРОВО

По случай Деня на снега, всички деца до 12 ненавършени 11,99 години ще карат по пистите в Пампорово на цена от 1 лв.

Пампорово ще отбележи Световният ден на снега със снежен купон на открито, музика, забавни игри и томбола с награди, съобщиха през седмицата от курорта. В неделя – 16 януари, снежният празник ще бъде отбелязан с игри за малки и големи на открито.

!!! Пампорово отменя програмата за Световния ден на снега заради Covid рестрикциите

Пампорово: Ски, СПА и сладък живот в планината на безсмъртието

Специална оферта с внушителните 40% отстъпка стартира до края на януари при онлайн резервации на pamporovo.me за нощувки в петзвездните хотели „Перелик“ и „Орловец“ за делнични дни неделя-четвъртък включително, а за дните петък и събота отстъпката е 25% при директна онлайн резервация.

Пампорово привлича туристи с 40% отстъпка за резервации през януари

Ски зони Пампорово и Мечи чал са в отлично състояние. Снежната покривка е 130 см, работят 14 писти и 12 лифтови съоръжения. Лифт карти и ски оборудване могат да бъдат закупени онлайн на pamporovo.me с отстъпки от 3 и 20%. За удобство и спокойствие на туристите са монтирани допълнителни pick-up станции за безконтактно получаване на лифт карти чрез сканиране на QR код.

Сподели публикацията