Slide
Slide

Пътуваме до екзотична дестинация, а после изкарваме пари от екскурзията. Това се е превърнало в тотален хит сред младежите в социалните мрежи, пише „Телеграф“.

Групи във Фейсбук под наслов „Без план за приключения“ набират все по-голяма популярност. Идеята е на едно място да се съберат хора, които имат желание да научат повече за определена екзотична страна, но нямат възможност да я посетят. Вместо това плащат вход от 7 лв., за да могат да чуят разказите, да видят снимки и клипчета от пътешествията на някой друг.

Всеки, който иска да научи повече за екзотиката на Куба, Индонезия, Филипините, Хонконг или Виетнам, може да се запише за участие в една от групите във Фейсбук. Всички хора, които участват и да си закупили билет, се събират в определен ден и час в популярно заведение в София. Има, обаче, и един по-специален на събитието – така нареченият „Разказвач“. Той разказва всичко, което му се е случило по време на пътуването, показва снимки и чрез клипове се опитва да пренесе аудиторията в града или държавата, за която разказва.

За да станете част от това преживяване, трябва предварително да заявите желанието си за участие във Фейсбук. След това си резервирате билет, който е на цена от 7 до 7,50 лв., в зависимост от това в кое конкретно събитие искате да участвате. В цената на повечето оферти се включва малка почерпка, на която да се насладите по време на разказа.

За събитието, което се провежда днес, например – „Без план в Куба: карибски ритми, пури и ром“, участие са заявили над 1300 души. Специална изненада на организаторите е почерпка с кубински ром и пури.

По време на събитието организаторите ще ви научат и как да си приготвите мохито по автентична кубинска рецепта.След няколко дни ще се състои друго подобно събитие за Индонезия, Филипините, Хонконг и Виетнам. Участниците ще могат да видят и записи с подводна камера от гмуркане в океана.

  • Харесай страницата на BGtourism.BG и във фейсбук ТУК, за да научавате по-бързо новините ни!
  • Изпращайте снимки и информация на office@bgtourism.bg по всяко време!
Сподели публикацията