снимка Руслан Йорданов
Slide
Slide

София. От днес влизат в сила ограничителните мерки в София. Провеждането на конгресно-конферентни мероприятия, семинари, симпозиуми, обучения и други мероприятия с такъв характер се допуска при използване на не повече от 30% от капацитета на помещението, в което се провеждат, и не повече от 30 участници, при спазване на физическа дистанция от най-малко 1.5 метра и носене на защитни маски за лице от всички участници.

Груповите туристически пътувания спират. В музеи и галерии се въвежда правилото да се допуска по 1 човек на 8 квадратни метра. Кина и театри могат да работят при 30% заетост на местата. Правилото важи и за всички културни мероприятия в София. Танцовите школи затварят.

Правилата в заведенията за хранене са непроменени – дистанция 1,5 метра, до 6 души на маса и работно време между 7:00 и 23:00 часа. На нощните заведения също се дава шанс да работят. Само при едно условие – 100% ваксиниран, преболедувал или тестващ се персонал, като същото важи и за клиентите.

Фитнес залите ще работят с капацитет от 30%. Сватби и кръщенета са разрешени с до 15 души на закрито и 25 на открито. Въвежда се еднопосочно движение на пазарите. Задължителни са маските за клиенти и продавачи.

Заповеди, с които се въвеждат временни противоепидемични мерки на територията на София-град, считано от 14.10.2021 г.

Има значение кой и кога Ви информира! Последвайте нашите страници за бърза, достоверна и актуална информация във FacebookInstagramTelegramLinkedInYouTube, TikTok

Най-важните новини от туризма в България

Запознайте се с възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарския ни сайт ТУК – авторитетен и независим източник на информация!

Сподели публикацията