Орлин Мандов
Slide
Slide

Бургас. „Днешното време ни показва още веднъж, че не можем да планираме дългосрочно. Имахме очакванията до края на октомври да продължат полетите между израелските и българските летища. Сега надеждата ни е до края на септември да посрещаме израелските туристи“, заяви за bgtourism.bg почетният консул на Израел в България Орлин Мандов. 

Въвежда се 3-седмична строга общонационална карантина в Израел, в понеделник ще се реши дали да затворят летището

„Не сме развяли бялото знаме. Надявам се Държавата Израел да не затвори небето си и да позволи на хората да пътуват. Като част от мерките се предвижда гражданите да не бъдат допускани да излизат на повече от 500 м от домовете си, а ресторантите и местата за отдих, както и частните фирми, ще бъдат изцяло затворени. Остава въпроса как туристите, които имат резервации за България и другите държави, ще могат да си направят PCR тестове, след като имат ограничение да не излизат на повече от 500 метра от домовете си“, добави Мандов. 

Израелски медии показват уникални места в България

Той посочи, че след обявяването на израелското правителство за въвеждането на 3-седмична строга общонационална карантина в Израел във връзка с разпространението на коронавирус в страната, има анулации на резервации за страната ни, но има и постъпили нови резервации, тъй като част от туристите най-вероятно няма да желаят да прекарат у дома през следващите дни, когато е и Нова година в Израел,  а ще предпочитат да бъдат на почивка в чужбина.

Най-важните новини от туризма в България тук

Разгледайте възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарски сайт №1 за туризъм в България ТУК

Сподели публикацията