Slide
Slide

Виена. От вчера едно от най-известните кафенета във Виена „Кафе Музеум“ в близост до централния площад Карлсплац е превърнато в център за бързи антигенни тестове. Безплатният тест се предлага с кафе и сладкиши за вкъщи. Кафенето е отворено от понеделник до петък от 15:00 до 18:30, предварителна регистрация не е необходима.

Снимки © Jan Lackner, Ойроком-ПР София

Тестовете се извършват на място от един от сервитьорите, който от повече от осем години е и фелдшер, а медицинският контрол се поема от фармацевтката д-р Силвия Саламон от съседната аптека. Влизането в кафенето е разрешено само с предпазна маска FFP2, за теста са необходими здравна карта и официален документ за самоличност. Бързите антигенни тестове се считат за официални доказателства на местата, където са изискват такива, и се финансират от Австрийската стопанска камара. Резултатът от теста е се получава чрез SMS или на посочен имейл адрес.

Андре Токев отваря ресторант в 5-звездния хотел „Макси“, СПА столицата ще привлича туристи и с кулинарни шедьоври

Австрийската столица удължи противоепидемични мерки до 2 май. Дотогава са затворени и всички заведения в града. Но в „Кафе Музеум“ са щастливи, че въпреки строгите мерки хората отново могат да влязат поне за малко в красивото, но за съжаление празно кафене, и да го напълнят с живот. И не на последно място, това е чудесна възможност за гостите най-накрая отново да почувстват незабравимата атмосфера в кафенето, сред чиито постоянни посетители някога са били Густав Климт, Оскар Кокошка и Егон Шиле. А на тръгване може би много от тях ще се изкушат и ще си купят типични виенски сладкиши и виенско кафе за вкъщи или за в офиса.

Има значение кой и кога Ви информира! Последвайте нашите страници за бърза, достоверна и актуална информация във FacebookInstagramTelegramLinkedInYouTube.

Най-важните новини от туризма в България

Запознайте се с възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарския ни сайт ТУК – авторитетен и независим източник на информация!

Сподели публикацията