Slide
Slide

София. Представители на Националния борд по туризъм (НБТ) се срещнаха с министъра на туризма Христо Проданов и с министъра на транспорта и съобщенията Николай Събев. Пред двамата министри те споделиха своите идеи за стимулиране на туризма със Северна Македония. Предлагат това да стане чрез образователен обмен между двете държави и създаване на общ спортен календар.

„За нас е важно да има свързаност от двете страни на границата, тъй като по този начин се създава възможност не само за туризъм и разходка, но и за работа“, информираха те. По думите им туризмът в България не може да работи без да е обезпечен транспортно. По време на срещата бяха обсъдени и бъдещи рекламни и маркетингови активности за съседните пазари, които да бъдат стартирани в най-кратки срокове.

Л. Яневски: Очаквам повече български туристи да преоткрият Северна Македония, а туристическата индустрия да изгради здрав мост между двете дестинации

Министърът на туризма Христо Проданов и министърът на транспорта и съобщенията Николай Събев обсъдиха транспортната свързаност в страната и съседните държави с представителите на Националния борд по туризъм.

“За съжаление, тази година не можем да очакваме голям наплив на туристи от Русия и Украйна и именно поради тази причина трябва да обърнем по-сериозно внимание на съседните държави“, обясни министър Проданов. По думите му е важно да рекламираме България като сигурно и спокойно място както за гостите от чужбина, така и за българските туристи. „Близките дестинации – Сърбия, Румъния, Полша, Северна Македония, Турция и вътрешният туризъм са основният гръбнак на сектора и трябва да им обърнем сериозно внимание“, бе категоричен той.

От своя страна министър Събев заяви готовността си да съдейства на бизнеса за подобряване на транспортната свързаност на България.

Сподели публикацията