София. Представители на Националния борд по туризъм (НБТ) се срещнаха с министъра на туризма Христо Проданов и с министъра на транспорта и съобщенията Николай Събев. Пред двамата министри те споделиха своите идеи за стимулиране на туризма със Северна Македония. Предлагат това да стане чрез образователен обмен между двете държави и създаване на общ спортен календар.

„За нас е важно да има свързаност от двете страни на границата, тъй като по този начин се създава възможност не само за туризъм и разходка, но и за работа“, информираха те. По думите им туризмът в България не може да работи без да е обезпечен транспортно. По време на срещата бяха обсъдени и бъдещи рекламни и маркетингови активности за съседните пазари, които да бъдат стартирани в най-кратки срокове.

Л. Яневски: Очаквам повече български туристи да преоткрият Северна Македония, а туристическата индустрия да изгради здрав мост между двете дестинации

Министърът на туризма Христо Проданов и министърът на транспорта и съобщенията Николай Събев обсъдиха транспортната свързаност в страната и съседните държави с представителите на Националния борд по туризъм.

“За съжаление, тази година не можем да очакваме голям наплив на туристи от Русия и Украйна и именно поради тази причина трябва да обърнем по-сериозно внимание на съседните държави“, обясни министър Проданов. По думите му е важно да рекламираме България като сигурно и спокойно място както за гостите от чужбина, така и за българските туристи. „Близките дестинации – Сърбия, Румъния, Полша, Северна Македония, Турция и вътрешният туризъм са основният гръбнак на сектора и трябва да им обърнем сериозно внимание“, бе категоричен той.

От своя страна министър Събев заяви готовността си да съдейства на бизнеса за подобряване на транспортната свързаност на България.

Сподели публикацията

Хотел Радинас Уей Боровец Нов СПА хотел в Сапарева Баня | 103° Hotel & SPA