Slide
Slide

София. Wizz Air получи най-високия рейтинг за безопасност и отново е в топ 10 на най-сигурните нискотарифни превозвачи в света. Признанието идва от AirlineRatings.com, единствената в света агенция за оценка на авиационната безопасност, продукти и COVID-19 мерки, като Wizz Air бе отличена сред конкуренция от 385 авиокомпании, които AirlineRatings наблюдава.

Оценката на сигурността, която AirlineRatings.com изготвя всяка година за авиосектора, се базира на серия от важни фактори като: одити от авиационните регулатори и от отрасловите органи, правителствени одити, данни за катастрофи за последните 5 г. и сериозни инциденти на авиокомпанията за последните 2 г., рентабилност, важни инициативи за безопасност и възраст на флотилията.

Удостояването за поредна година с най-високия, 7-звезден рейтинг за безопасност от AirlineRatings.com, е голямо постижение и доказателство за успешната стратегия на Wizz Air, в която сигурността и здравето са основен приоритет.

Wizz Air управлява една от най-младите флотилии в света, която в момента се състои от 149 самолета Airbus A320, A321 и Airbus A320neo и A321neo със средна възраст oт 5 години. Авиокомпанията има и активна поръчка за 329 от най-ефективните в света теснофюзелажни самолети от семейството на Airbus neo.

Сподели публикацията