Slide
Slide

София. Франция ще засили граничния си контрол, съобщи Франс прес. От понеделник – 18 януари, всички пътуващи за Франция от държави извън ЕС ще трябва да представят отрицателен тест за коронавирус, за да се качат на самолет или кораб, и да се самоизолират за седмица след пристигането си. След края на седемдневния период те ще трябва да си направят втори писиар тест.

С цел да ограничат разпространението на КОВИД-19 френските власти въвеждат вечерен час за всички граждани в европейската част от територията на Франция, считано от тази събота, 16 януари 2021 г., съобщи МВнР.

Вечерният час ще е с начало 18 часа местно време и ще продължава до 6 часа сутринта, като мярката ще е в сила най-малко 15 дни. Всички граждани ще трябва да останат по домовете си, а търговските обекти и публичните учреждения ще трябва да затворят.

Австрия въвежда задължителна електронна регистрация за всички влизащи в страната

Предвижда се изключение за следните случаи:

При пътуване до работното място, когато работното време е през нощта или приключва след 20 часа, или работната дейност е неотложна;

Поради на семейни причини, които са свързани с грижи за уязвими или болни граждани;

По медицински причини – посещение на болница, необходимост от изследвания или прегледи, които не могат да бъдат извършени от разстояние, закупуване на лекарства;

При дейности от обществен интерес по искане на административните власти (например организации за борба с бедността или раздаване на помощи и храна по домовете);

При оказване на помощ и съдействие на хора с увреждания и придружаващите ги;

При разходка на домашни любимци в района на жилището, което гражданинът обитава.

Гражданите, които ще останат навън след 18 часа, са длъжни да попълнят декларация, която е публикувана на следния линк:

https://media.interieur.gouv.fr/attestation-couvre-feu-covid-19/

от 18 януари ще започнат ваксинациите на хора с високорискови заболявания, независимо от възрастта им. Това обаче ще става само по лекарско предписание.
Досега в страната са ваксинирани близо 300 000 души.

Разгледай списанието на bgtourism.bg

Най-важните новини от туризма в България тук

Запознайте се с възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарския ни сайт ТУК – доказан, актуален, авторитетен и независим източник на информация!

Сподели публикацията