Добрич. Министърът на младежта и спорта Красен Кралев, областният управител Красимир Кирилов и кметът на Добрич Йордан Йорданов днес дадоха официален старт на ремонтните дейности в лекоатлетическата зала в СК „Простор“. Министър Кралев подчерта, че българският спорт дължи много на тази зала и всички лекоатлетически дисциплини могат да тренират тук. Ремонтните дейности ще започнат през месец април и са съобразени с тренировките на клубовете. Срокът за тяхното изпълнение е 40 дни. Залата в добруджанския град е сред малкото с кръгова писта за лека атлетика на закрито у нас. Ресурсът, който е предвиден за обновяване и ремонт е 307 764.87 лв.

Със средствата ще се поднови съществуващата настилка на пистата с полагане на нова с полиуретан, ще се оразмери и разчертае със специална машина и боя според изискванията на Международната федерация по лека атлетика. Дейностите предвиждат и доставка и монтаж на дъска за дълъг и троен скок, легло и капак за овчарски скок, ново спортно оборудване за тласкане на гюле.

Всяка година зала „Добротица“ домакинства редица спортни състезания от националния и регионален спортен календар, в които се изявяват спортисти от цялата страна. Тук са се провеждали държавния шампионат по лека атлетика на закрито, републиканско първенство за сляпо-глухи хора, международния турнир „Академика“ и др. Залата е и място за подготвителни лагери, както на спортисти от цялата страна, така и на полицаи, пожарникари и военни.

  • Харесай страницата на BGtourism.BG и във фейсбук ТУК, за да научавате по-бързо новините ни!
  • Изпращайте снимки и информация на office@bgtourism.bg по всяко време!