Бургас. Японската култура е стара колкото света и необятна колкото вселената. Тя е прочута с изтънчената си кухня, изискани ритуали и традиционните си изкуства.
Екипът на хотел Utopia в Лесопарк Росенец, намиращ се на 15 км от Бургас и на 19 км от Созопол, си е поставил амбициозната задача да пренесе част от Япония при тях.
Целта е туристите да получат един различен уикенд, в който ще бъдат отведени в страната на изгряващото слънце, чрез различни уъркшопи, рисуване, лекции и дегустации. Гостите ще се научат да правят оригами и суши, ще усвоят тънкостите на калиграфията. Японският уикенд (27-29 ноември) се прави за първи път в хотела и към него има голям интерес, съобщиха за bgtourism.bg организаторите.
Програма:
27.11 / петък
20:00 – презентация и дегустация на традиционни японски уискита
28.11 / събота
10:30 / 12:30 – уъркшоп изработка на Оригами, воден от Катя Богоева. Тя от 14 години се занимава с изработка на Оригами, като любимият й стил са Оригами Кусудама. Има две реализирани изложби в Бургас и Варна, в колаборция с Esteo на тема Японско изкуство. Организира редица уъркшопове за деца и възрастни.
14:30 / 16:30 – уъркшоп рисуване на йероглифи и калиграфия, воден от Иван Янков Esteo. Той започва да рисува графити още през 2001 година. И за 19 години на сцената се превърна в един от най-търсените артисти в тази сфера. Оставил е множество цветни стени по целия свят. Участвал е в десетки фестивали из цяла Европа – Гърция, Полша, Румъния, Сърбия, Чехия, Германия, Австрия и Испания.
18:00 / 19:30 – уъркшоп „суши мастър“, воден от шеф Кристиян Косев. Един от шеф готвачите на ресторант Utopia Garden ще ни покаже много тънкости при изработката и приготвянето на традиционно японско суши.
29.11 / неделя
10:00 / 11:00 – демонстрация на японско бойно изкуство – олимпийско карате, стил шотокан! Деца от спортен клуб „Цанев-клон Бургас“ ще направят специална демонстрация на техника и бункай. Ще разкажем за бойното изкуство карате и трансформирането му в спорт. Историята е много интересна и ясно показва, защо карате се е превърнал в най-масовия по численост спорт в света, при децата.. Едни от най-значимите успехи на клуба са три медала от Европейското първенство по шотокан и множество медали от турнири в Румъния, Хърватия, Германия и Турция. Инструктор е Йован Атанасов, многократен национален шампион на България, бронзов медалист от Европейското първенство по шотокан през 2018 год. и с множество медали от международни турнири.

Най-важните новини от туризма в България тук

Разгледайте възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарския ни сайт ТУК – доказан, актуален, авторитетен и независим източник на информация!

Сподели публикацията