Slide
Slide

Джайпур. Ако някога сте се чудили какво е да живеете като крале, сега е вашето време да разберете, че кралското семейство на Джайпур току-що включи двореца си в Airbnb.

Дворецът в индийския град Джайпур (столица на щата Раджастан), построен през 1727 г., е настоящ дом на кралското семейство на Джайпур. През последните три века дворецът е домакин на няколко известни гости, включително бившия президент Бил Клинтън, принц Чарлз, Джаки Кенеди и др. И сега, той ще бъде домакин и на вас, ако желаете.

От 23 ноември 2019 г., апартаментът Gudliya в Градския дворец ще бъде резервиран чрез Airbnb за външни гости. Това прави Негово Височество Махараджа Савай Падманабх Сингх първият крал, който е домакин на Airbnb.

„Собствените ми пътувания с Airbnb ме накараха да се почувствам добре дошъл в много градове, да опозная нови култури. Щастлив съм, че индийското гостоприемство ще бъде споделен с другите.“, сподели Негово Височество пред Airbnb.

Апартаментът Gudliya, разположен в една от частните секции на кралския дворец, включва собствен салон, кухня, баня и дори частен закрит басейн. По време на престоя си гостите ще имат частен иконом, който да се грижи за всяка тяхна нужда. Тези, които се интересуват от опознаването на града, също ще имат достъп до водач, който може да изгради кураторски опит в града, включително пазаруване.

Гостите също ще се хранят като крале с раджастански ястия, приготвени ежедневно, които могат да хапнат на собствената си частна тераса с изглед към хълмовете Аравали. И преди гостите да си тръгнат, те могат да седнат в градините на двореца за следобеден чай, за да се насладят на последната глътка кралски живот.

И ето най-добрата част: Постъпленията от всяка резервация ще отидат във фондация „Принцеса Дия Кумари“, нестопанска цел, посветена на подкрепа на жени и занаятчии в Раджастан.

Gudliya Suite ще бъде достъпен за остатъка от 2019 г. за 8 000 долара на вечер. Въпреки това ще има и избрани нощувки, които се предлагат по 1000 долара на вечер, като Airbnb плаща сумата за баланса за всяка резервация като принос към Фондацията. Вижте апартамента и започнете своята резервация тук.

Сподели публикацията