Slide
Slide

Експерти от РИОСВ – Варна провериха състоянието на местността Болата, част от защитената местност „Степите“, землището на с. Българево, община Каварна. Констатирано беше нерегламентирано сметище на плажната ивица. Съдовете за битови отпадъци на 10 септември били препълнени, а около тях е имало разпилени отпадъци. На кмета на Каварна е дадено предписание до 13 септември да отстрани замърсяването с битови отпадъци в района на Болата. РИОСВ – Варна ще проследи изпълнението на даденото предписание.
Градоначалникът на Каварна Нина Ставрева заяви, че плажът е собственост на Министерството на околната среда и водите, а след като завърши процедурата по изкарването му от защитена местност „Калиакра“, той ще премине в ръцете на Министерството на туризма. Общината се е ангажирала с почистването му.
Плажът е изключителна държавна собственост. Ние редовно извозваме събрания оттам боклук. Боклуците на плажа са резултат от навиците на плажуващите там, а не на графика, по който се извозва боклукът, заяви Ставрева. Снимки – архив

Сподели публикацията