Slide
Slide

Велинград. Българка презентира родния си Велинград като балнео и туристическа дестинация в Персийския залив през последните 7 години. Спортната психоложка Боряна Разсолкова, която повече от 10 г. живее и работи в Персийския залив през 2013/2014 г. е поканена да преподава в най-модерната Спортна Академия в региона – Aspire Academy в катарската столица Доха, след което отново се връща да живее и работи в Дубай, ОАЕ.

Сънародничката ни е била първата българка, която е работила в спортната академия в Катар. Още тогава с подкрепата на посолоството тя е презентирала България и Велинград, като туристическа дестинация на специалния Global Day – Ден, в който служителите от различните националности в Aspire Academy представят родината си като забележителности, традиции, храна. Боряна Разсолкова е редовен участник в големите туристически изложения в ОАЕ и винаги използва възможности, за да представи Велинград.

„Трета година вече съм официален представител на Bulreisen LTD и Сдружението на Хотелиерите и ресторантьорите от Велинград и Западни Родопи. В Персийския залив представям Велинград като Балнео, СПА и уникална по рода си туристическа дестинация, където няколко пъти бяха на подготовка спортисти от ОАЕ на спортни и възстановителни лагери. Гостите са изключително впечатлени и доволни от чистия въздух, прекрасната природа и вкусна храна. На подготовка два месеца бяха националите по лека атлетика от юношеската формация на ОАЕ. В момента съм в преговори за камп на волейболните национали U 17 от Абу Даби. От 5 години насам във Велинград почива и най-известният актьор от Дубай Мансур Алфили и семейството му. Презентирам Велинград в много държавни организации, спортни и културни центрове не само в ОАЕ, но и в Катар и Саудитска арабия“, заяви за информационна агенция BGtourism.BG Боряна Разсолкова.

В момента тя е в родината си, където ползва редовно услугите на новооткрития Общински балнео-медицинскицентър във Велинград, който разполага с оборудване, което е последно поколение за рехабилитация на различни заболявания, травми, както и за професионално и спортно възстановяване.

В Родопите „телепортират“ туристи 3000 години назад

Сподели публикацията