Slide
Slide

София. Извънреден пътнически чартърен полет от Ларнака до София организират Министерството на външните работи,  посолството на България в Никозия, съвместно с авиокомпания „България Ер“, обяви Нова тв. Ще бъдат транспортирани само граждани, които предварително и изрично са заявили своето желание и заплатили стойността на самолетния билет. На 21 март Кипър наложи забрана всички пътнически полети от общо 28 страни, включително и от България.

16-милионният Истанбул – пуст и обезлюден, какъвто не сме го виждали (снимки + видео)

В същото време от националния превозвач „България Еър“ информираха, че продължава да оперира по по-голямата част от своите директни дестинации. Маршрутите, за които няма забрана за летене от държавните органи, като Амстердам, Лондон, Париж, Брюксел, Берлин, Франкфурт, Виена, Прага, Цюрих, Мадрдид, Барселона, Малага, Палма де Майорка, Атина, Варна и други са достъпни за всички наши пътници. Стремежът на авиокомпанията е да осигури възможност на всеки да се върне в родината си в случай, че пандемията го е заварила в друга страна.

Във връзка с обявената пандемия от коронавирус COVID-19 и всички предприети мерки за овладяване на разпространението ѝ, се е наложило редуциране на част от планираните полети до някои от директните дестинации на авиокомпанията, а друга част от тях се обединяват. Мярката е временна и се взима в момент, в който повечето авиокомпании приземяват свои самолети и отменят всички полети до София.

Единствените дестинации, до които  полетите са временно преустановени, са тези с въведени временни ограничения от местните власти, а именно:

Израел – в периода от 15 март до 30 април са отменени полетите на авиокомпанията до Тел Авив.

Италия – до 30 април са анулирани полетите ни до Рим и Милано.

Русия – до 30 април да бъдат преустановени полетите ни до Москва.

Кипър – до 17 април са отменени всички полети на авиокомпанията до Ларнака

Полети между София и Варна

Намаленото търсене налага редукция на полетите София – Варна до един вечерен полет и Варна – София – един сутрешен. Изпълняват се ежедневно.

#ОстанетеСиВкъщи и „ИзберетеВаканциявБългария

Онлайн туристическо изложение „Резервирай в България“ ще се проведе от 8 до 10 май

Разгледайте възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарски сайт №1 за туризъм в България ТУК

Сподели публикацията