Slide
Slide
София. Считано от 15 януари 2021 г. всички лица, пътуващи за Латвия, вкл. транзитно преминаващите през територията на страната, в допълнение към изискуемия електронно попълнен формуляр Covidpass трябва да представят и отрицателен PCR тест за COVID-19, направен не по-късно от 72 часа преди пристигането в Латвия.
 
Пътуващите от силно засегнатите от Covid_19 страни (като начална точка или транзитна дестинация) са задължени да се самоизолират за 10-дневен период след пристигането си в Латвия, независимо от резултата на представения тест за Covid-19. Определени категории лица (здравни и социални работници, учители и др.), които възнамеряват да работят в Латвия, се самоизолират за 14 дни, съобщават от МВнР.
 
Епидемиологичните статистически данни за разпространението на COVID-19 в държавите от Европейския съюз и трети страни се актуализират всеки петък на уебсайта на Латвийския център за профилактика и контрол на заболяванията (линк: https://www.spkc.gov.lv/lv )
 
При нужда от съдействие, българските граждани могат да се обърнат към посолството на Република България в Полша, което отговаря и за Латвия на следния телефон + 48 668 668 813 и електронна поща Consular.Warsaw@mfa.bg
 
Сигнали и молби за съдействие при бедствени ситуации на български граждани се приемат денонощно и на телефонните линии на дирекция „Ситуационен център“: +359 2 948 24 04; +359 2 971 38 56 или на имейл: crisis@mfa.bg
МВнР препоръчва на българските граждани, при пътувания в чужбина, да се възползват от възможността да се регистрират в рубриката „Пътувам за…” на следния адрес: https://mfa.bg/bg/embassyinfо .

Разгледай списанието на bgtourism.bg

Най-важните новини от туризма в България тук

Запознайте се с възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарския ни сайт ТУК – доказан, актуален, авторитетен и независим източник на информация!

Сподели публикацията