Slide
Slide

Мюнхен. В историческия СПА комплекс Müllersches Volksbad, намиращ се в Мюнхен, пускат само ако сте чисто гол. Той е разположен в сграда с красива архитектура в сърцето на немския град. Гостите ползват два басейна за плуване, римска парна баня, бани, масаж, разкрасителни процедури.
Най-дългият басейн е 31 метра, а по-малкият е 18-метров. В част от комплекса не допускат гостите да имат дрехи, дори и да са само по бански. Те се носят единствено в басейните. На влизане в СПА зоната гостите трябва да оставят всички дрехи. За грубо нарушение на правилника се счита, ако посетителите са с дрехи. Те веднага ще бъдат помолени да напуснат СПА центъра, в който мъжете и жените не са разделени.

Политиката е наложена заради немската „култура на свободните тела“. Според нея голотата не се възприема като нещо, от което трябва да се притеснява човек, и не носи сексуален подтекст. По същия начин и в обществените бани, където едновременно има и мъже и жени, никой не заглежда никого и не проявява никакъв нездрав интерес.
Римската парна баня е сред най-предпочитаните от гостите. Тя се намира в отделен двор, има няколко малки стаички с различна температура, като най-високата достига до 45 градуса.


Във финландската сауна с разноцветни светлини температурата е до 95 градуса по Целзий. Спа комплексът предлага още много процедури за релакс на тялото. Интересно е да се отбележи, че по традиция има специални дни, в които комплексът е отворен само за жени.

  • Харесай страницата на BGtourism.BG и във фейсбук ТУК, за да научавате по-бързо новините ни!
  • Изпращайте снимки и информация на office@bgtourism.bg по всяко време!
Сподели публикацията