снимка BGtourism.BG
Slide
Slide

Добрич. Фонтанът на площад „Демокрация“ продължава да радва жителите и гостите на Добрич с музикален фон. През тази седмица звучат произведения на добричкия композитор и диригент Милен Апостолов. В професионалната си кариера, той участва в множество проекти както в България така и в чужбина. Влиза в селекцията на Форбс България 30 под 30 за влиятелни хора в сферата на изкуството, а негови композиции звучат на едни от най-престижните фестивали за съвременна музика.

Снимка Делян Василев

Има номинация за Икар 2019 за музика към театрален спектакъл, както и две награди за най-добра филмова музика в Лос Анджелис и Сейнт Луис. Участва, като лектор в множество събития а през 2017, заедно с неговия колега Иван Стайков основават първия независим камерен оркестър в България Independent Chamber Orchestra. Ето и композициите, които звучат като музикален фон на Площад „Демокрация“.

Koмпозиции:

Петте Елемента – композиция в 5 части разкриваща историята на петте елементи съставящи света ни огън, въздух, земя, вода и етер, както и какво съществува отвъд тях.

Малка Класическа Увертюра – композиция в класическа форма отдаваща омаж към великите творци на виенската класика, посветена на баща му.

Pieces/Фрагменти – композиция по поръчка за отркиването на музея на София.

Игра за пиано – Една от първите композиции на автора. Тя бива включена в програмта на фестивала pianissimo fest в София за съвременна класическа клавирна музика.

От утре започва седмица с песни и мелодии на Професионален фолклорен ансамбъл „Добруджа“ по музика на Живко Желев.

Седмичен културен афиш на Община Добрич

Сподели публикацията