Акве Калиде край Бургас
Slide
Slide

Бургас. Проектът „Цигулка в киното“ ще бъде представен в Бургас за първи път на празника на туристическия комплекс „Акве Калиде“ на 14 септември /събота/. От 20.30 часа в амфитеатъра посетителите ще гледат най-вълнуващите сцени от любими холивудски и европейски кино продукции, под звуците на техните музикални теми и саундтраци, изпълнявани от оркестър на живо.

Цигулката, като най-популярният инструмент от тези, включени в оркестъра, се превръща в събирателен център на програмата. Тази интересна форма на представление създава усещането, че зрителя се намира едновременно пред и зад екрана.

В края на миналия век филмовата музика се превърна в съвременна класика, писана от велики композитори и носители на престижни награди „Оскар“, „Грами“ и „Златен глобус“ като Нино Рота, Енио Мориконе, Майкъл Джакино, Ханс Цимер, Найджъл Хес, Джон Уйлямс. В особено популярни и грандиозни събития се превръщат прожекциите с музикален оркестър на живо, част от световните културни програми.

В програмата на празника на „Акве Калиде“ ще звучи музика от филмите „Червената цигулка“, „Списъкът на Шиндлер“, „Кръстникът“, „Дами в лилаво“, „Гладиатор“, „Хари Потър“, „Мисията невъзможна“, „Карибски пирати“ и др.

Те ще бъдат изпълнени от оркестъра на Бургаската опера със солист Чавдар Вълков. Входът е свободен.

Сподели публикацията