Министър Проданов се срещна с български евреи и техни потомци
Министър Проданов се срещна с български евреи и техни потомци
Slide
Slide
Slide
Slide

Министерството на туризма ще работи за организиране на маршрути по пътищата на паметта, свързани с нашата история и приятелството ни с Израел

София. Министърът на туризма Христо Проданов се срещна с 40 български евреи и потомци на изселници, които са на посещение в България. „Преди да стана министър бях зам.-председател на групата за приятелство с Израел в българския парламент. Изселниците от България и техните потомци са почитани в Израел като трудолюбиви и честни, отзивчиви и щедри хора. Държа връзките по между ни да се задълбочават, защото историята ни е направила близки народи“, каза министър Проданов.

Министър Проданов се срещна с български евреи и техни потомци

По думите му Израел е важен и перспективен партньор за страната ни. Нашите очаквания са всички положени усилия да доведат до задълбочаване на доброто ни сътрудничество и увеличаване броя на туристите между двете страни, допълни Проданов.

Седемдесет и девет години от спасяването на българските евреи се отбелязват през 2022 г. в цялата страна. Министерство на туризма ще работи за организиране на маршрути по пътищата на паметта, свързани с нашата история и приятелството ни с Израел, заяви на срещата зам.-министър Мариела Модева.

По думите на бившия посланик на Израел в България Давид Коен, подобни маршрути ще са полезни за евреите, родени в България, и техни потомци, които толкова държат на принадлежността си към своята родина.

Сподели публикацията