Slide
Slide

Истанбул. Най-новото бижу на международната компания за круизи Costa Cruises – Costa Venezia, вече трети месец предлага вълнуващи и автентични преживявания в Егейско море. Корабът е бил направен за китайски пазар, но плановете не са осъществени заради пандемията. Днес хиляди туристи от цял свят се наслаждават на 5-звездните пътувания, които се осъществяват между Гърция и Турция. Мечтаните ваканции започват от новото пристанище на Истанбул – Галатапорт.

През 2023 година базов дом на Costa Venezia ще стане Ню Йорк (Съединените щати). Корабът ще извършва круизи в Северна Америка, като с това ще бъде поставено началото на новата концепция между Carnival и Costa  – Costa by Carnival. Близнакът на кораба – Costa Firenze (круиз с маршрути в Италия, Испания и Франция), ще започне своите плавания в Калифорния през 2024 г.

Costa Venezia само това лято предлага два седмични маршрута с атрактивни дестинации в Турция и Гърция.

Снимки Руслан Йорданов

Първият маршрут е Истанбул – Кушадасъ – Ираклио (о. Крит) – о. Родос – Истанбул, а вторият Истанбул – Измир – Бодрум – Атина – о. Миконос – Истанбул. Голямото предимство пред българските туристи е, че Истанбул e близо – лесно и бързо могат да достигнат до турския мегаполис. Летният сезон на Costa Venezia е от май до края на октомври. Част от пътниците обединяват двата маршрута в двуседмичен круиз.

Корабът

Корабът е дълъг 323 метра – 64 метра повече от най-известния кораб в света Титаник. Разполага с 14 етажа с 2 116 комфортни каюти за настаняване –  вътрешни, с гледка към морето, балкон и апартамент.

Капацитетът на Costa Venezia е 4 200 души при двойно настаняване, но може да достигне до общо 5 260 души.

Той е подходящ както за романтична ваканция, така и за семейни пътувания – на борда има туристи от десетки държави и от всички възрасти. Всяка вечер гостите получават поща – програмата за следващия ден, която е отпечатана на хартиен носител.

Costa Cruises предоставя на пътниците преживяване „Италия в морето“, като част от портфолиото на компанията е тематичният кораб за Венеция.

Атмосфера

Атмосферата на мегакруизния кораб, наричан „Плаващата Венеция“, изцяло потапя своите гости в духа на италианската дестинация със статуи, фонтани, архитектурни детайли, имена на зали и ресторанти, емблематични за Италия специалитети, десерти и напитки, както и със стотиците малки и големи картини, които са превърнали етажите и коридорите на кораба в истинска галерия.

На борда има две истински гондоли – едната е в ресторанта, а другата е в бара.

Венецианското стъкло се известно в цял свят със своята красота, блясък и финес. За направата на изящните произведения са били необходими знания и майсторство, а днес част от шедьоврите красят ресторанта на кораба на 10-ия етаж.

Специално място на кораба е отредено на музей с восъчни фигури. Компания на туристите правят Лучано Павароти, Хари Потър, Мерлин Монро, Джеки Чан, Даниел Крейг, изиграл легендарната роля на Джеймс Бонд, Джони Деп от Карибски пирати и др.

Корабът се отличава с повече открити пространства, като това дава възможност на гостите да имат по-голяма връзка с морето и природата. 

Ресторанти и барове

етикецията и Обслужването на кораба са на най-високо ниво!

Персоналът е от цял свят, като освен италианци има и много служители от Индия, Филипините, Индонезия и други държави, които се придържат към високите стандарти на професията си и карат гостите да се чувстват специални.

Costa Venezia обслужва пътуващите с 13 ресторанта и 7 бара на открито и закрито с музика на живо. Перлата на борда е ресторант Casanova, който е с меню, изготвено от шеф-готвачите с Мишлен звезди Hélène Darroze, Bruno Barbieri и Angel Leon Gonzalez.

Вкусът на най-изисканите гости може да бъде задоволен с чудесна кухня в основните ресторанти, както и в La Fiorentina Steak House, Teppanyaki Restaurant, Sushino at Costa, Pummid’Oro Pizzeria и др.

Сред любимите десерти при малките и големите туристи на кораба е традиционният италиански сладолед.

Музика на живо и любими питие са любима комбинация за всеки гост на кораба.

Забавления

На Costa Venezia не ви липсва нищо!

Два големи външни басейна, джакузита с топла вода, аквапарк с водни пързалки и приключенски парк привличат гостите през деня, преминаващ с много незабравими емоции и добро настроение. Дневната анимация се радва на голям интерес и често се превръща в международно състезание между туристите от цял свят, което приключва с награди и създаване на нови и вълнуващи приятелства.

Детският кът е любимо място за най-малките туристи, а големите могат да опитат своя късмет с богатите възможности в зоната на казиното.

Ежедневно домакините предлагат интересна шоу програма с впечатляващи зрителни и звукови ефекти. Изпълнителите бързо завладяват сърцата на гостите с майсторство, талант и красота, които заслужено се оценяват с бурни аплодисменти.

По време на пътуването фотографи с професионална техника запечатват незабравимите моменти на туристи с качествени снимки на борда на кораба.

СПА & спорт

За тези, които искат да се погрижат и за себе си е СПА центърът Solemio, предлагащ качествена козметика, СПА и уелнес процедури. Туристите се доверяват на специалистите за своята здравословната ваканция, получавайки грижи за лицето и тялото си, аюрведични ритуали и др.

Професионални треньори провеждат заниманията по фитнес, йога, пилатес, таласотерапия. През свободното си време гостите могат да спортуват мини голф на открито, а на борда има и мини футболно игрище. Да, това не е само кораб, а истински плаващ град!

Екскурзии

Costa Venezia предлага най-доброто на своите гости!

Всички пристанища са отправна точка към най-интересните и значими забележителности на картата на световния туризъм. Пътуването Ви може да ви отведе до древния град Ефес, до туристическата атракция Памуккале, до автентичния и съхранен остров Родос, до кулинарните изкушения в Кушадасъ, Бодрум, Атина, Истанбул, както и до още много други близки дестинации, които очароват своите гости със своите местни, автентични и вълнуващи преживявания.

Концепцията на Costa е да потопи своите гости в атмосферата на дестинацията, която посещават.

Шопинг

Едни от най-известните световни търговски марки са представени в търговския район на Costa Venezia. Маркови часовници, парфюми, бижута, чанти, дрехи и др. привличат пътешествениците с атрактивни предложения с отстъпки до 50%. Туристите могат да си тръгнат с маркови аксесоари и подаръци с бранда на Costa и Costa Venezia, които да им напомнят за чудесното пътешествие.

C Club

Всички гости на Costa Venezia получават карта Costa Club, която по време на пътуването не само има силата на документ за самоличност, но и може да бъде надграждана при всяко пътешествие. Първото ниво е Blue, следват Bronze, Silver, Gold и Platinum. Всяко ниво носи на туристите различни и по-големи видове отстъпки и привилегии.

Сигурност и спокойствие

Безопасността на борда на Costa Venezia е на първо място!

В условията на все още действаща световна пандемия, домакините са взели всички необходими мерки, за да могат да съхранят здравето на своите гости. Туристите се допускат до кораба с антигенен тест. Персоналът е внимателен и през цялото време е с маски, използва и ръкавици, когато това е необходимо, а на много места са поставени дезинфектанти. Каютите и всички общи части се почистват и проветряват ежедневно!

Екипажът задължително организира инструктаж на своите туристи, за да са информирани, ако се стигне до евакуация. Корабите са оборудвани с най-модерната техника, която прави пътуванията сигурни и безопасни.

Да, днес оценката, която получават домакините от своите гости е максималната 10!

Партньори

Екипът на Bgtourism.bg и списание Destinations – ultimate guide for your holiday имаше възможност да се увери във високото качество на продукта на Costa Venezia, благодарение на професионалисти при круизните пътувания Диана Благоева и Никола Николов. През последните години двамата изградиха и утвърдиха компанията CruiseGuru, а благодарение на своя опит и лични контакти със собствениците на международните круизни гиганти, предлагат не само най-доброто на българските туристи, но и са доказани експерти, на които всеки може да се довери!

Най-силното оръжие на Диана и Никола е опитът, който имат. Те са се специализирали при продажбите на круизи. Той е бил на 23-24 кораба, а тя – на 25-26. През цялото време опознават продукта и създават преки контакти с круизните компании. Днес предлагат най-голямото портфолио с круизни предложения – морски и речни, а като собственици на бизнес те са на разположение 24/7, особено за своите b2b партньори. Създали са ядро от 30-40 компании, с които поддържат тесни връзки, но са отворени към всички, които желаят да разнообразят своите предложения за клиентите си.

Със своето професионално отношение Диана и Никола спечелиха и нашето доверие, което прераства в съвместен проект, чиято цел е да информира българските туристи за най-новите възможности и интересни предложения. Чрез Bgtourism.bg и рубриката Круизи нашата публика ще има привилегията да научава актуалните информации лично от гурутата в круизния туризъм.

Запознайте се с актуалните предложения за предстоящи круизи! Резервация и подробна информация за Costa Venezia може да получите чрез страницата на CruiseGuru или на телефони +359 886 800 711 – Диана Благоева, както и на +359 884 870 574 – Никола Николов.

Текст и снимки

Руслан Йорданов
Светла Йорданова

Сподели публикацията