Slide
Slide

Министър Ангелкова: Грубо отношение към туристи е абсолютно недопустимо, никаква ситуация не може да е извинение за това

Несебър. Мобилни групи на Министерството на туризма направиха проверка в хотел с адресна регистрация в Несебър. Спешната инспекция разпореди министърът на туризма Николина Ангелкова, след като в общественото пространство се появи информация за конфликт в хотела с израелски туристи.  Заедно с експертите на Министерството на туризма в хотел „Бест Уестърн ПЛЮС Премиум Ин“ са и представители на Комисията за защита на потребителите.

На място експертите са установили, че конфликтът и разговорът на висок тон е започнал заради желание на четирима туристи-две жени и две деца да бъдат настанени веднага след пристигането им в 11 ч. и отказ на хотела да го стори преди 14 ч. На място е бил и представител на туроператора и гостите вече са настанени в друг хотел. Представителите на държавата са проверили детайлно документите по резервацията на туристите и твърдо са настояли, че професионализмът изисква уважително отношение към туристите -български или чуждестранни, независимо от ситуацията.  Що се отнася до документите за категоризация на хотела – при проверката не са установени нарушения.  Остро осъждаме всякакви прояви на грубо отношение с туристи, тъй като подобни случаи влияят на имиджа на България. Никакви обстоятелства не могат да оправдаят това, коментира министър Ангелкова.

Отбелязваме, че интересът за туризъм у нас от Държавата Израел е стабилен и в последните години отбелязва устойчив ръст в годините. Данните показват, че в периода януари-май 2019 г. чуждестранните туристически посещения от Израел са 71 764. За миналата година  броят им се увеличава със 17,3% спрямо 2017 г. до 244 146. През 2017 г. гражданите на Израел посетили България са били 208 594, което представлява увеличение от 13,7%.

Туристите-български или чуждестранни могат да подават сигнали при всякакви съмнения за извършване на неправомерни действия по Закона за туризма. Сигнали се изпращат на е-mail: nerednosti@tourism.government.bg, както и на телефон – 02/ 90 46 895.

Сподели публикацията