Slide
Slide

Бургас. Окръжната прокуратура предаде на съд Иван Н. и Манол П., обвинени в унищожаване на пясъчни дюни. Това съобщиха от пресцентъра на Окръжна прокуратура – Бургас.

Иван Н. е обвинен за това, че на 11 януари 2019 г. в гр. Созопол, обл. Бургас, на крайбрежна ивица – морски плаж в местност Каваци в съучастие с Манол П. (извършител), действайки като подбудител и помагач, посредством верижна машина, собственост на Манол П., противозаконно унищожил 1295 кв. м в защитена територия и прилежаща територия за опазването ѝ, като от тях 1205 кв. м природна забележителност – пясъчни дюни в местност Каваците.

От тях 821 кв. м са бели дюни, 337 кв. м сиви дюни и 47 кв. м зараждащи се дюни, като подбудителството се изразява в умишлено склоняване на Манол П. да унищожи чрез разораване с верижната машина посочената защитена територия – природна забележителност – пясъчни дюни, а помагачеството се изразява в умишлено улесняване извършването на разораването и унищожаването на защитената територия, чрез даване на съвети и разяснения на Манол П. относно местонахождението ѝ, както и предоставянето на сумата от 1000 лева за извършване на разораването и унищожаването.

Манол П. е обвинен за това, че на 11 януари 2019 г. в гр. Созопол на морски плаж в местност Каваци в съучастие с Иван Н. (подбудител и помагач), действайки като извършител, посредством верижна машина, собственост на Манол П., противозаконно унищожил 1295 кв. м в защитена територия и прилежаща територия за опазването ѝ, като от тях 1205 кв. м природна забележителност – пясъчни дюни в местност Каваците, от които 821 кв. м бели дюни, 337 кв. м сиви дюни и 47 кв. м зараждащи се дюни.

Предстои Окръжен съд – Бургас да насрочи дата и час на заседанието по делото.

Сподели публикацията