Сийка Кацарова
Slide
Slide

София. Българският съюз по балнеология и СПА туризъм поздрави новият служебен министър на туризма доц. Стела Балтова. „Пожелаваме Ви успех във Вашата високоотговорна дейност и в името на общата ни цел–позиционирането на България като целогодишна  туристическа дестинация„, пожелават от организацията.

В официалното писмо се посочва още:От името на Управителния съвет на Български съюз по балнеология и СПА туризъм и лично от свое име бих искала да Ви поздравя с поемането на поста Министър на туризма в служебното правителство на Република България. Позволете ми да Ви уверя, че в лицето на Български съюз по балнеология и СПА туризъм – член  на  Европейската  СПА  асоциация  и  Германо-Българската индустриално-търговска  камара, винаги  може  да  разчитате  на  коректно партньорство и експертиза в областта на Балнео и СПА туризма„, се казва в официалното писмо, подписано от Сийка Кацарова – вицепрезидент на Европейската СПА Асоциация и председател на Българския съюз по балнеология и СПА туризъм. През последните години авторитетната организация, съвместно с Германо-Българската индустриално-търговска  камара и с Министерството на туризма, постигна значими успехи в утвърждаването на балнео и СПА туризма на национално и международно ниво.

Официално! Стела Балтова оглавява туристическото министерство

„Основни приоритети, които разчитаме Министерство на туризма да припознае в дейността си са: Продължаване работата  за  утвърждаване  имиджа  на  България като дестинация за качествен здравен туризъм (Медикъл/СПА-СПА туризъм) и включване на Туризма с акцент здравния туризъм (Медикъл/СПА, СПА и уелнес) в националния  план  за  възстановяванеи  устойчивост  на Република България. Предлагаме и конкретен проект – Ваучери за здравна превенция в аргументирано писмо“ – тези два основни приоритета разчита Българския съюз по балнеология и СПА туризъм да бъдат припознати в дейността си Министерството на туризма. Създаване на работна група, която да изготви екшън-план 2021-2030 за развитие на България като дестинация за здравен (Медикъл/СПА, СПА и уелнес) и медицински туризъм“, пишат още от Българския съюз по балнеология и СПА туризъм.

Управителният съвет на Бургаската туристическа камара също изпрати поздравителен адрес до Стела Балтова за нейното назначаване от президента на Република Българя в длъжност министър на туризма в служебния кабинет.

БРТК пожела на министър Балтова дипломатичност, научна упоритост и настойчивост в спасяването на туристическия летен сезон 2021. Поемането на министерство на туризма от г-жа Балтова е в труден момент за българския летен сезон и всички надежди са отправени към новия кабинет за мъдра дипломация и решителни действия в полза на българското Черноморие и лято 2021.

Със своето пожелание БРТК се надява, че министър Балтова в кратък срок ще приеме поканата на неправителствената организация за среща, в която да бъдат обсъдени мерките за осигуряване на нормален туристически сезон в условията на криза. Изразяваме надежда, че поставените от членовете на БРТК проблеми за спасяване на сезон лято 2021 г. както и предложени решения ще са приоритетни в работата на министерството, въпреки краткия двумесечен срок на работа.

Има значение кой и кога Ви информира! Последвайте нашите страници за бърза, достоверна и актуална информация във FacebookInstagramTelegramLinkedInYouTube.

Най-важните новини от туризма в България

Запознайте се с възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарския ни сайт ТУК – авторитетен и независим източник на информация!

Сподели публикацията