Летище Варна, снимка Руслан Йорданов - bgtourism.bg
Slide
Slide
София. По 35 евро ще получават туроператорите през следващите две години за всеки турист, който идва на почивка у нас с български чартър. Държавната субсидия е за самолети с поне сто места. С този ход депутатите предприеха важна мярка в подкрепа на родния ни туризъм.
„Тук с един куршум се удрят, буквално казано на народен език, два заека – подкрепя се и туризма, подкрепя се и авиосектора. Държавна субсидия в размер на 35 евро за всяка седалка от максималния пътнически капацитет на самолета за всеки полет, изпълнен с български авиопревозвач“., заяви народният представител Йордан Цонев. Предложението на патриотите бе прокарано с помощта на ДПС.
Идеята на ВМРО бе държавата да осигурява субсидия по 6000 евро на полет. Представителите на ДПС посочиха, че държавната субсидия не трябва да е на полет, а на седалка. Групата на БСП подкрепи, че целта е да се привликат туристи, а не самолети.
Срокът, в който туроператорите е необходимо да възстановят вече заплатените от туристи суми за почивки и не са реализирани заради COVID-19, беше удължен с 12 месеца.

Разгледайте възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарски сайт №1 за туризъм в България ТУК

Сподели публикацията