Slide
Slide
Slide
Slide

София. Зам.-министърът на туризма проф. Мариела Модева участва в онлайн работна среща по покана на Алианс „Българско Черноморие“. В дискусията участваха представители на бранша. Обсъдените теми бяха свързани с подготовката за летен сезон 2022 – рекламни кампании, генериращи пазари и перспективи пред сектора. Основен приоритет за Министерство на туризма е както провеждане на рекламни и маркетингови кампании за предстоящия туристически сезон, така и стратегическо планиране на представянето на дестинация България на международния пазар като сигурна и безопасна целогодишна дестинация, предлагаща разнообразен туристически продукт.

„И тази година насърчаването на вътрешния туризъм остава основен приоритет в Годишната програма за Национална туристическа реклама за 2022 г. Вниманието ще е насочено към българския турист – предпочитан гост в нашите курорти, малки населени места, къщи за гости, балнео и СПА дестинации, множеството културни и природни обекти и туристически атракции“, заяви проф. Модева. И изрази надежда, че българите отново ще изберат родината за своята лятна ваканция, независимо дали по Българското Черноморие или във вътрешността на страната ни.

Зам.-министърът подробно разясни комуникационната и рекламна политика на Министерството на туризма за предстоящите летни месеци. Тя наблегна на важността на дигиталните кампании, чрез които ще се наблегне на предимствата на България като сигурна и безопасна туристическа дестинация. Проф. Модева обърна сериозно внимание пред представителите на Алианса за организираните от ведомството опознавателни турове за представители на печатни и електронни медии, блогъри и влогъри от Румъния, Сърбия, Северна Македония, Полша и др., които предстоят да стартират през месец май. „Дестинациите, които ще бъдат посетени са предимно по Северно и Южно Черноморие, но програмите са наситени с посещения на природни и културно-исторически забележителности, дегустации на местни храни и напитки/вина и разнообразни активности, които да представят не само възможностите за почивка на плажа, но и многообразния туристически продукт“, заключи зам.-министърът.

Сподели публикацията