Slide
Slide

София. 13 държави членки на Европейския съюз са постигнали съгласие по седем критерия, които ще бъдат необходими за прилагане на сертификати за ваксинирани срещу COVID-19 с туристическа цел, съобщават днес австрийски медии.

Австрийският министър на туризма Елизабет Кьостингер коментира т. нар. “зелени сертификати”, посочвайки, че “за европейския туризъм това е въпрос на оцеляване” и добавяйки, че критериите сега са изпратени за преглед от Европейската комисия, съобщи Нова телевизия.

Според информацията планът е сертификатите за ваксинация да бъдат приложени до юни 2021 г., което да позволи свобода на пътуване за предстоящия летен сезон. Това е в съответствие с предишните планове на ЕС.

Австрийските медии посочват, че 13 държави от ЕС, които са постигнали съгласие по тази инициатива – това са България, Австрия, Хърватия, Кипър, Дания, Франция, Германия, Гърция, Италия, Малта, Португалия, Словения и Испания.

Албена отваря 4 хотела за Великден, ще посрещне близо 2 000 гости

Има значение кой и кога Ви информира! Последвайте нашите страници за бърза, достоверна и актуална информация във FacebookInstagramTelegramLinkedInYouTube.

Най-важните новини от туризма в България

Запознайте се с възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарския ни сайт ТУК – авторитетен и независим източник на информация!

Сподели публикацията