Първият български чартър кацна на райския остров Мавриций
Първият български чартър кацна на райския остров Мавриций
Slide
Slide
Slide
Slide

Порт Луи. Първият директен полет от България кацна на райския остров Мавриций сутринта на 12 февруари. Чартърът е на водещия български туроператор Емералд Травел, а историческият пряк полет, продължил 11 часа, се реализира от националния превозвач Bulgaria Air. На международното летище в столицата Порт Луи туристите от България, които ще изкарат в африканска островна държава една безметежна седмица, бяха посрещнати с кръшни изпълнения на традиционния креолски танц „сега“.

„Щастливи сме, че хората отново започват да пътуват за удоволствие. Надяваме се 2022-а година да е много успешна, пълна с красиви пътешественически емоции и застоят от последните две пандемични години да остане в миналото. Щастливи сме и да добавим още една екзотична дестинация в чартърното си портфолио след Занзибар, Танзания“, сподели на тръгване Яна Хитова, управител на „Емералд Травел“. Туроператорът с над 20 години опит зад гърба си има собствени чартърни полети до всички топ курорти на Турция, а също така до Египет, Тунис, Гърция, Хърватия, Черна гора и др. Над 500 туристически агенции в цялата страна продават продуктите на „Емералд Травел“.

Мавриций се намира в Индийския океан, на изток от бреговете на Африка. За него американският писател Марк Твен казва през 1896 г.: „Първо е бил сътворен Мавриций и едва после – раят; всъщност раят е копие на Мавриций“. Смята се, че островната държава има най-високият стандарт на живот в Африка, а курортите и хотелите на Мавриций са едни от най-изисканите в света с високата си класа и безукорно обслужване. Малката република може да се похвали с добре развита социална система, безплатно здравеопазване и средно образование, безплатен обществен транспорт за ученици, пенсионери и инвалиди.

Мавриций е много популярна ваканционна дестинация сред холандци, французи и англичани (вероятно защото е бил последователно колония и на трите държави) като място за романтични бягства и сватбени пътешествия. От общо 330-те километра брегова линия на острова над 100 км са плажове. Коралови рифове го обгръщат от всички страни, затова морето е винаги гладко като огледало. Мавриций предлага огромни възможности за гмуркане и риболов, както и за екскурзии, активен отдих и сафарита в няколкото огромни природни паркове, където животните са в естествената си среда. Край столицата Порт Луи, която очарова в еклектичната си атмосфера, се намира най-старата ботаническа градина в южното полукълбо – Памплемус, известна на учените от цял свят с изключителната си колекция от редки растения.

Следващият директен чартърен полет на Емералд Травел от София до Мавриций ще е през ноември.

Сподели публикацията