Хотел Radina's Way в Боровец
Slide
Slide

Пред Bgtourism.bg Вили Мaцин – оперативен мениджър на хотел Радинас Уей в Боровец

Здравейте, г-н Мацин! Как протича зимния туристически сезон в Боровец?

– Здравейте, на първо място – благодаря за поканата за интервютоЗимният сезон за втора поредна година отново тръгна директно за Коледните и

Вили Мацин

Новогодишни празници. Реално бяхме напълно готови за работа още за 8-ми декември, но Ковид ситуацията отново повлия и студентския празник не се състоя, или по-скоро не във вида, в който очаквахме.

Покрай празничните дни и ваканциите на чуждестранните туристи имахме добра заетост, но след тях отново влязохме в неблагоприятна ситуация, породена от кризата с тока, газта, Омикрон, ограниченията за пътувания, зелени сертификати, обявени и отменени мерки…

-Хотелът работи от два месеца. Какво показват данните, оправдаха ли се очакванията Ви?

– С две думи не се оправдаха очакванията ни. Реално през тези два месеца работим за покриване на разходите на хотела. Имаме подобра заетост от предходната година, но уви това не прави финансовите резултати подобри. Основна причина за това са разходите за газ и ток,независимо от това, че за тока има компенсация, но това не ни помага особено.

Кои са най-големите предизвикателства пред Вас като хотелиер?

-Да предоставим найдобрата услуга на нашите гости в условия на пандемия и енергийна криза по начин, който не ощетява качеството и сървиза.

Какви развлечения имат вашите гости в хотела? Какви забавления и забележителности могат да посетят близо до хотела по време на своя престой?

– Хотелът разполага с два вътрешни отопляеми басейна, както и релакс зона с две сауни, парна баня и тепидариум. За нашите най-малки гости е на разположения детски кът и игрална зала с аркадни и бордни игри. Разбира се, безплатният ни транспорт предлага превоз до пистите и до Гондола лифта за запалените скиори и бордисти. Радинас Уей се намира в близост до стария център на Боровец, което прави разходките сред боровите горички изключително приятни и зареждащи. Гостите ни могат да се възползват от намаления за ски наем и екипировка и за конна езда.

Планирате ли нещо специално за 14-ти февруари?

– Да, планираме специална вечерна програма по случай Деня на влюбените и Трифон Зарезан. Гостите ще могат да се насладят на Елвис Шоу в лобито на хотела. Нашият приятел Цецо Елвиса ще пее и забавлява всички в характерния си стил. Опитът ни показва, че както българи, така и чужденци от всякакви националности оценяват изключително високо шоуто.

Да очакваме ли други атрактивни предложения на финала на зимния сезон?

– До края на зимния сезон се очаква отново да имаме специални оферти за някои периоди, като съветваме и всички Ваши читатели да следят уеб сайта на хотела www.radinasway.com за актуални промоции и оферти. Планираме отново и пакети за няколко нощувки, както и семейни предложения.

Какъв е средният престой на гостите Ви тази зима?

– За жалост средната продължителност намаля през т.н. Ковид-сезони. Преобладават уикенд-почивките, което е породено и от съкратените полетни програми на туроператорите. Надяваме се това да е последния такъв сезон.

До кога очаквате да продължи сезона?

– Миналата година ски-сезонът продължи буквално до края на април. Всички се надяваме и сега да е така и да има благоприятни условия за ски и сноуборд. Хотел Радинас Уей е готов да посрещне своите гости както до края на март, така и през пролетната ваканция, за която можете да очаквате семейни пакети, така и до когато условията за зимни спортове позволяват. Благодаря още веднъж за отделеното време и желая успех на Вас и край на пандемичните сезони.

Сподели публикацията