Велинград. Учредяване на Фонд за гарантиране на пътуванията и осигуряване на средства за ликвидност на сектора – това са двата основни приоритета в работата на Сдружението на туроператорите и туристическите агенти „Обединение „Бъдеще за туризма“ (СТТА ОБТ) през следващата година. Днес организацията проведе Общо събрание във Велинград. Другите две цели, които ОБТ си поставя за догодина, са и промяна на Закона за туризма, както и създаване на нов контролен орган към Министерството на туризма в помощ на всички пътуващи и пребиваващи туристи на територията на България, потърпевши от сивия сектор.

В работодателската организация членуват 174 туроператори и туристически агенти, обяви Павлина Илиева, председател на УС на СТТА ОБТ. Две фирми са прекратили членството си, поради затваряне на бизнеса си. ОБТ запазва организационната си структура от петчленен Управителен съвет и Контролна комисия от трима членове, регионални структури в Пловдив, Стара Загора, Хасково, Бургас, Варна, Шумен, Велико Търново, Плевен и Русе, и 10 работни групи: Гаранционен фонд, COVID-19, Финанси, ПР и маркетинг, Социална политика, НАП, КЗП и контролни органи, Застраховки и Законопроекти.

Кой е Христо Проданов, предложен за министър на туризма

ОБТ е неправителствена професионална организация, регистрирана на 17.08.2020 г. по Закона за юридическите лица с нестопанска цел. Основните цели, които организацията си поставя, са финансово оздравяване на сектора, разработване и прилагане на антикризисен план за подпомагане на туроператори, туристически агенти, и краткосрочна и дългосрочна стратегия за стабилизиране и развитие на бранша, потребителска защита.

Сподели публикацията

Семеен хотел и вили в алпийски стил в Паничище | 103 Alpine Нов СПА хотел в Сапарева Баня | 103° Hotel & SPA