Slide
Slide

София. В изпълнение на една от водещите политики на Министерството на туризма – развитие на туристическите райони и организациите за тяхното управление, които да придадат специфичен облик и туристически продукти на дестинация България, заместник-министърът на туризма Мария Белколева проведе серия работни срещи. Тя разговаря с членовете на Организациите за управление на Варненски черноморски район (ОУВЧТР), Старопланински (ОУСТР) и Дунавски туристически райони (ОУДТР), съобщават от туристическото ведомството.

Във Варна заместник-министър Белколева разговаря с кмета на града Иван Портних и с членовете на Управителния съвет и представители на Варненски черноморски туристически район. Белколева увери, че Министерството на туризма ще съдейства на организацията при осъществяването на бъдещи идеи и инициативи и допълни, че за 2022 година ще настоява за сериозен целеви бюджет в подкрепа на туристическите райони. От своя страна кметът на Варна Портних приветства усилията, които Министерството на туризма полага за подпомагане на Организациите за управление на туристическите райони и изрази своята подкрепа и пълно съдействие като председател на организацията. Сред обсъдените теми бяха проблемите с инфраструктурата, улесняване на транспортирането на туристите от летището, както и популяризирането на културно-историческите забележителности във вътрешността, а не само по крайбрежието.

По време на срещата си във Велико Търново заместник-министър Белколева разясни пред управителния съвет и представителите на Старопланинския туристически район маркетинговата и рекламната стратегия на министерството и им благодари за ежедневните усилия, които полагат за развитие и популяризиране на района. Бяха обсъдени интересни идеи и проекти на община Габрово, които ще развият потенциала на района.

В Русе заместник-министърът обсъди с областния управител Борислав Българинов, кмета на града Пенчо Милков и представителите на Дунавския туристически район основните инициативи за разнообразяване и подобряване на гамата от туристически продукти и услуги, налични в областта. По думите на Българинов Русе и регионът имат нужда от нова визия и нови туристически продукти, като е необходимо да се наблегне на силна маркетингова кампания, която да привлече чуждестранните туристи. Той предложи и да се направи карта на възможните дестинации в района на Русе – Гюргево с включването на други области, като по този начин се цели създаването на подробна карта, даваща достатъчно детайлна информация за туристическото богатство в Русенско.

Има значение кой и кога Ви информира! Последвайте нашите страници за бърза, достоверна и актуална информация във FacebookInstagramTelegramLinkedInYouTube, TikTok

Най-важните новини от туризма в България

Запознайте се с възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарския ни сайт ТУК – авторитетен и независим източник на информация!

Сподели публикацията