Slide
Slide

Москва. Гастрономическият фестивал „Златна есен“, провеждащ се в руската столица Москва, приключва този уикенд. За първи път в историята му на Червения площад има стоварени тонове тиква и ябълки, селскостопанска техника, павилиони за храна, бали със слама – гледка, която е характерна за селата вместо за центъра на мегаполиса.

Традиционният фестивал е посветен на историята на земеделието и се провежда от 4 до 13 октомври в централните части на Москва и в други градове.

снимки Kuda Moscow

Над 100 тона тикви и ябълки създават красива есенна атмосфера за руснаците и гостите на столицата.

Посетителите могат да намерят качествени селскостопански продукти, оригинални сезонни ястия и да се наслаждават на развлекателна програма: популярни фолклорни групи, лекции, майсторски класове за всеки вкус, екскурзии, занимателни игри.

Заедно с павилиони за храна на Червения площад, можете да видите експозиция на селскостопанска техника.

© РИА Новости / Алексей Филиппов

На улица Матвеевская всеки ден се приготвят традиционни есенни ястия от 19 век. На улица Перерва можете да присъствате на майсторски клас по средновековни танци и да научите за стари начини за консервиране на продукти. На Митинская говорят за правилното здравословно хранене, включително и за учениците.

За да се потопят в атмосферата на фестивала на реколтата, организаторите пресъздадоха фрагменти от природни пейзажи, превърнали паветата на Червения площад в ниви и горички.

© РИА Новости / Алексей Филиппов

Събитието е организирано от „Московски сезони“.

Сподели публикацията