Кирил Кирилов - изп.-директор на "Златни пясъци" АД
Slide
Slide

30-35 процента от полетите от Германия са анулирани заради войната в Украйна, каза изпълнителният директор на „Златни пясъци“ АД Кирил Кирилов

Златни пясъци. „Ние сме готови за предстоящия летен туристически сезон, който символично открихме днес. Надяваме се тази година да бъде по-добра от 2021 г. Обновихме инфраструктурата и озеленяването. Нашата амбиция е в следващите 3 години курортът да се възстанови напълно от коронавируса, както и да променим облика на комплекса“, заяви изпълнителният директор на „Златни пясъци“ АД Кирил Кирилов по време на пресконференция, която бе по повод 65-годишнината от създаването на курортния комплекс.

Министър Проданов: Около 6 млн. туристи очакваме това лято

Снимки Руслан Йорданов, Bgtourism.bg

„Гледаме да сме в помощ на хотелиерите и се надяваме на по-добър сезон. През последните 2-3 седмици записванията започнаха да се подобряват, но за съжаление очакванията ни за резервации тази година са основно на база last minute“, каза още Кирилов. Той сподели още, че заради войната в Украйна има канселации на полети на немски пазар – близо 30-35%. Повече записвания има от Полша и Румъния.

Съюзът на хотелиерите в Златни пясъци отбеляза 20 години от създаването си (видео+снимки)

Очаква се през следващата седмица заетостта в курорта да достигне до 30-40 процента. В курорта в момента почиват  туристи от Румъния, Полша, България и от Германия.

Сподели публикацията