Slide
Slide

Златни пясъци. Министърът на външните работи Теодора Гeнчовска и министърът на туризма Христо Проданов откриха летния туристически сезон 2022 в курортен комплекс „Златни пясъци“ и присъстваха на тържествена церемония по повод 65-годишнината от създаването на курорта. На събитието присъства и заместник-министърът на външните работи Васил Георгиев.

Министър Проданов: Около 6 млн. туристи очакваме това лято

По покана на двамата министри гости на събитието бяха над 30 ръководители на дипломатически мисии, акредитирани в Република България, които посетиха  Черноморието на опознавателна визита, за да се запознаят с туристическия потенциал на страната ни.

Кирил Кирилов, „Златни пясъци“ АД: Готови сме за новия летен сезон, амбицията ни е до 3 години да променим облика на курорта

„Най-важната дипломация е културната, а туризмът е доказателство за нейния израз във всяко общество“, заяви Теодора Генчовска в словото си пред гостите на събитието.  По думите й туризмът е структуроопределящ отрасъл за нашата икономика и неговото развитие е стратегическа цел за страната ни.

Николина Ангелкова е сред гостите на юбилея на Златни пясъци

Министър Генчовска определи присъствието на ръководителите на дипломатическите мисии на събитето като израз на добрите отношения на приятелство и сътрудничество на България със страни от целия свят. „Благодаря ви за положените усилия и постигнати резултати в развитието на отношенията на България със своите страни и международните организации, които представлявате”, допълни още първият ни дипломат.

Съюзът на хотелиерите в Златни пясъци отбеляза 20 години от създаването си (видео+снимки)

Теодора Генчовска заяви, че ще подаде оставка в понеделник. Оттеглянето й от поста е политическо решение на ИТН.

Сподели публикацията