Снимки Руслан Йорданов, Bgtourism.bg
Slide
Slide

Златни пясъци. Съюзът на хотелиерите в Златни пясъци отбеляза 20 години от основаването си. Юбилеят съвпадна със символичното откриване на летния туристически сезон в курорта и 65-годишнината на Златни пясъци.

„Държавата, общината и представителите на бизнеса трябва да работят заедно и да гледат в една посока, за да постигат добри резултати. Благодаря на хотелиерите в Златни пясъци за съвместното сътрудничество и за общите работи, които извършваме заедно“, заяви министърът на туризма Христо Проданов по време на тържеството по връчването на грамотите за юбилея на Съюза на хотелиерите.

Министър Проданов: Около 6 млн. туристи очакваме това лято

На събитието присъстваха над 30 ръководители на дипломатически мисии, акредитирани в Република България.  Проданов се обърна към тях с думите: „В последните 3 години туристическата индустрия бе най-засегната и то не само в България, а в цял свят. За нас българите имаме допълнително изпитание – войната в Украйна. Много от нашите приятели в чужбина си мислят, че страната ни е близка с Украйна. Това поражда у тях несигурност. Те смятат, че в България не е спокойно да се почива. Ваши превъзходителства, Вие знаете каква е истината за обстановката в България. Вие сте тук и виждате, че в България няма проблем, ние сме сигурна и спокойна дестинация. Бих искал вие да предаде на Вашите сънародници, че те са добри дошли“.

Грамоти бяха връчени на учредителите: „Капси турс“ ООД – Красимир и Стефан Джанкови, „Трейдфарма“ – Емил Бакърджиев, „Уолтън асошийдс – България“ ООД – Владимир Стоев, „Хепи тур“ ООД – Ангел Желев, „Хотелска мениджърска компания“ ЕООД – Григор Фиданов, и „Хермес тур“ ООД – Георги Щерев.

Кирил Кирилов, „Златни пясъци“ АД: Готови сме за новия летен сезон, амбицията ни е до 3 години да променим облика на курорта

Кметът на Варна Иван Портних също бе удостоен с грамота. „В лицето на Съюза на хотелиерите сме имали не само един активен партньор, но и двигател на развитието на туризма в региона, а и не само в региона“, отбеляза Портних.

Николина Ангелкова е сред гостите на юбилея на Златни пясъци

Грамоти по случай юбилея получиха и туристическите организации от Варна – Варненска асоциация на ресторантьорите и хотелиерите – Павлин Косев, Варненската туристическа камара – Людмила Ненкова и Стоян Маринов, Варненската асоциация на туристическите агенции – Джани Шарков, Съюз на екскурзоводите в България – Христина Неделчева и Българската асоциация на сомелиерите и виноценителите – Георги Филипов.

Сюзът на хотелиерите бе поздравен от Варненската туристическа камара, която връчи плакет и грамота по случай 20-годишнината на организацията в Златни пясъци

Отличените бяха поздравени лично и от зам.председателите на организацията Станислав Стоянов и Пламен Панчев. Почетният председател на БХРА Благой Рагин бе удостоен с грамота за благодарност за дългогодишното партньорство и сътрудничество. Водеща на церемонията бе Гергана Стоянова – театрална, филмова, телевизионна и озвучаваща актриса.

Сподели публикацията