Плажът в Бургас вече посреща първите си за този сезон туристи
Slide
Slide

Прага. „Много чехи не искаха да прекарат почивката си с хора от други страни. Те бяха притеснени за здравето и безопасността“, заяви маркетинговият директор на „Александрия“ Петър Шатни пред чешкото издание aktualne.cz. В понеделник неговото туристическо бюро пуска предложението си с плажове и хотели в Слънчев бряг и Приморско, които ще бъдат само за чехи. Това ще даде възможност на неговите сънародници да се чувстват все едно, че са си у дома. Туроператорът е договорил няколко хотела и къщи за гости в Гърция и България, където да настани своите клиенти. На чехите ще бъде предоставено и самостоятелно пространство на част от плажовете.

Слънчев бряг

През последните дни продажбите на летните ваканции бяха възобновени и от други туристически агенции, въпреки че в края на май все още бяха масово нарушени пътувания заради неяснота относно разпространението на коронавирус.

Два топ хотела на RIU по Българското Черноморие обявиха ексклузивна оферта с 40% отстъпка

„Интересът е значителен. Броят на телефонните обаждания по клиентската линия нараства със стотици проценти всеки ден. Хората или вече купуват ваканции, или поне се интересуват къде, кога и как“, казва говорителя на CK Fischer Ян Бездек. Засега Фишер предлага почивка предимно на гръцките острови и в България.

„Нашият портфейл от дестинации, който отдавна е изграден върху безопасни страни като Хърватия, Гърция, Черна гора, Кипър и България, сега ни помага да смекчим финансовите загуби“, заяви Иван Лакович, изпълнителен директор на туристическа агенция Travel Family.

Разгледайте възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарски сайт №1 за туризъм в България ТУК

Сподели публикацията