Валери Симеонов подкрепи законодателно Ангелкова за мерките в туризма
Валери Симеонов подкрепи законодателно Ангелкова за мерките в туризма
Slide
Slide
Slide
Slide

Законопроектът на НФСБ в подкрепа на туризма е внесен в деловодството на Народното събрание

София. Националният фронт за спасение на България внесе законопроект със свои мерки за спасяване на туризма, съобщава flagman.bg. Те са одобрени от Коалиционния съвет, който се проведе на 28 април. Припомняме Ви, че преди това ВМРО също излезе със свои предложения.

Ето какво конкретно включват предложенията на патриотите на Симеонов за стабилизиране на най-пострадалия от извънредното положение отрасъл:

1.    Талони (ваучери) в размер на 210 лв. за 7-дневна почивка за всички социално осигурени работници и служители като пряка мярка за подпомагане на вътрешния туризъм. Ваучерите ще важат и за 2021 г.

По 100 лв. за всеки ученик за зелени училища, културни и спортни мероприятия.

2.    Плажни принадлежности по цени, намалени минимум с 50 % или безплатни срещу намаляване на концесионната такса от 50 до 100 %.

3.    Възможност за намаляване или отмяна на туристическия данък от Общинските съвети на курортните общини след отмяна на извънредното положение.

4.    Предимство за безвъзмездна финансова помощ от 3 до 10 хил. лв. и друго безвъзмездно финансиране за хотелиери, ресторантьори, туроператори и туристически агенти.

5.    Удължаване срока за завършване на строителството по националните курорти за подготовка на туристическия сезон.

6.    Удължаване срока за възстановяване на плащания или ползване на туристически услуги от туроператорските фирми до една година като антикризисна мярка за спасяване на бранша.

Законопроектът е внесен в деловодството на Народното събрание и предстои да бъде гледан днес от Правната комисия, а утре – в зала.

„Считаме, че българският туризъм трябва да бъде спасен от българската държава и българските граждани“, заяви лидерът на НФСБ Валери Симеонов.

Разгледайте възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарски сайт №1 за туризъм в България ТУК

Сподели публикацията