Slide
Slide

Киев. България се представя на международното туристическо изложение UITT, което се провежда от 11 до 13 май за XXVI път в украинската столица Киев. Сред участниците на щанда на Министерството на туризма са Община Варна, СОК „Камчия“, „Турал Мениджмънт“, „Бон тур – БГ“, „Теди Кам“, „Рики – А Тур“ и „Алфа Сървис“.

„Украйна е важен пазар за България и на място имаме възможност да проведем срещи с нашите партньори. Необходимо е да се реши въпроса с децата до 18-годишна възраст, които сега, ако искат да посетят България, ще трябва да заплатят за ПСР тест. Този проблем го имаме и с групите ни от Израел заради липсата на зелени коридори с тези държави. първите групи от Украйна очаквам от 6 юни, а по-големите групи ще тръгнат към страната ни седмица по-късно. реално при нас летния сезон традиционно започва между 15 и 20 юни“, заяви от Киев за Национална информационна агенция Bgtourism.bg управителят на „Турал Мениджмънт“ Гешо Любенов.

“Нашата чартърна програма – автобусна и полетна, започва на 28 май. Освен яснота по отношение на децата е необходима такава и за транзитните коридори през Румъния за автобусните превози. Нашите партньори са изключително обезпокоени от това. Надяваме се, че ще има постъпки и за отменяне на ПСР тестовете за пазар Украйна, както беше миналата година. Черна гора, Хърватия и Албания вече са го направили”, каза Надежда Ниетреста -управител на БОН ТУР- БГ ООД

През този месец предстоят изложенията в Дубай от 16 до 19 май и в Мадрид от 19 до 23 май.

Има значение кой и кога Ви информира! Последвайте нашите страници за бърза, достоверна и актуална информация във FacebookInstagramTelegramLinkedInYouTube.

Най-важните новини от туризма в България

Запознайте се с възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарския ни сайт ТУК – авторитетен и независим източник на информация!

Сподели публикацията