снимки bgtourism.bg
Slide
Slide

Добрич. Десетки дефекти се появиха на участъци по пътя, който свързва град Добрич с ваканционно селище „Албена“, видя репортер на bgtourism.bg. Ежедневно хиляди работници, туристи, доставчици и др. преминават през този важен за региона участък.

Очаквания с десетилетия ремонт, който превърна водачите на МПС-та в специалисти по каране в стил зиг-заг, за да заобикaлят големите и многобройни дупки, даде дефекти само месеци след завършването му през май 2019 година и то след като констатираме, че почти нямаше зима!

Повечето автомобили не се движиха по пътя заради огромните и дълбоки дупки

Сега пукнатините са запълнени със смола, а на места има леко пропаднали участъци.

„Ремонтът на 9,3 км от път II-71 Добрич-Албена е извършен от пътноподдържащата фирма за област Добрич – Сдружение ДЗЗД „ПОНТ“ гр. Варна (с участници „Хидрострой“ и „Инжстройинженеринг“). ​Ремонтирани са два участъка. Първият участък Стефаново – Славеево /от км 94+501 до км 99+481/ е с дължина 5 км. Строителните работи са изпълнени за 35 дни в периода юни-юли 2018 г. На тази отсечка не са констатирани дефекти.

Вторият участък Славеево – Одърци е с дължина 4,3 км. Той е съставен от две отсечки – преди с. Славеево /от км 99+481 до км 100+300/ и Славеево – Одърци /от км 101+880 до км 105+400/, където са установени дефекти.

Ремонтът започна през септември 2018 г. и продължи до ноември 2018 г., когато е преустановен заради началото на зимния сезон. Строително-възстановителните дейности са завършени през следващия строителен сезон в периода март-май 2019 г.“, заявиха от Агенция „Пътна инфраструктура“ на запитване от bgtourism.bg.

Оттам посочват, че общата стойност на ремонта е близо 2,7 млн. лв. с ДДС. От тях за първия участък са вложени 1,56 млн. лв. с ДДС, а за втория участък – 1,11 млн. лв. с ДДС.

„През ноември 2019 г. са констатирани пукнатини на настилката в участъка Славеево-Одърци. Като временна мярка по инициатива на изпълнителя те са запълнени със смола. При извършения оглед през февруари т. г. е установено, че е необходимо да бъде направен гаранционен ремонт“, признават от АПИ.

„Двата участъка са в гаранция и необходимите ремонтни дейности ще бъдат извършени от изпълнителя и за негова сметка“, посочват от Агенцията. В договора има санкции за некачествена работа и те са приложими, ако изпълнителят нe изпълни необходимите ремонтни дейности в рамките на гаранционното обслужване на обекта.

Седмичен културен афиш на Община Добрич

Разгледайте възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарски сайт №1 за туризъм в България ТУК

Сподели публикацията