Девет деца са отличени за рисунките си във втория конкурс под наслов „Моята ЕДЕН дестинация“

Участваха близо 250 ученици, хиляди гласуваха в оспорваната онлайн надпревара на фейсбук страницата на Министерството на туризма

Девет деца от цялата страна са отличени във втория конкурс за рисунка под наслов „Моята ЕДЕН дестинация“. Те са победителите в онлайн вота и избора на експертно жури, включващо представители на ЕДЕН дестинациите в България.

Надпреварата се проведе в периода от 27 септември до 27 ноември 2018 г., в която бяха получени близо 250 детски рисунки.

Всички бяха качени на официалната страница на Министерството на туризма във Фейсбук, където се състоя електронно гласуване. Онлайн  надпреварата беше изключително оспорвана, като в периода 4-21 декември 2018 г. хиляди потребители подкрепиха своите фаворити.

Интернет вотът определи  първо място за Катерина Гетова, на 11 години от гр. Мездра, с рисунка на тема „Църквата Св. Георги в нашия град“, която получи 912 лайка. На второ място застава Елена Стилиянова, на 11 години от гр. Луковит, с рисунка на тема „Провъртеника – природно скално образувание“ с 812 харесвания. Третото място е за Емине Дрангова, на 14 години от гр. Белица, чиято творба изобразява момиче от дестинация Белица и има 554 лайка.

Паралелно с гласуването във Фейсбук журито също определи най-добрите детски рисунки. На първо място е Нанси Йорданова, на 13 години от гр. Драгоман, с рисунка на тема „Параклис „Св. Атанасий Велики“ – Неделишки манастир, от община Драгоман“, която получи 129 точки от оценките на журито. Второ място заемат Николета Маринова, на 13 години от гр. Каварна, и рисунка за дестинация Каварна със 128 точки и Ралица Ганева, на 12 годишна от Попово, и рисунка на тема „С България в сърцето – Каварна“ за дестинация Каварна, получила 128 точки.

Журито определи и две трети места. Те са за Ивана Кунева, на 12 години от гр. Луковит, с рисунка на тема „Пещера Проходна – Очите на Бога“, която получава 124 точки, и Стела Петрова, на 12 години от гр. Мездра, и рисунка на тема „Църква „Св.вмчк. Георги Победоносец, гр. Мездра“ със 124 точки. Поощрителна награда получава Диляра Реджебова, 11-годишна от гр. Ардино, за нейната рисунка на пейзаж от дестинация Ардино, получила 121 точки.

Рисунките от конкурса ще бъдат използвани за изработване по проекта на пощенски картички и магнити, които ще се разпространяват у нас и в чужбина.

Министерството на туризма ще награди децата с най-добрите рисунки от гласуването на журито и от гласуването във фейсбук страницата. Датата, на която призьорите ще получат отличията си, ще бъде допълнително определена и обявена на официалната страница на Министерството на туризма и на институционалния профил във Фейсбук www.facebook.com/Министерство на туризма. Благодарим на всички деца за участието им в конкурса!

  • Харесай страницата на BGtourism.BG и във фейсбук ТУК, за да научавате по-бързо новините ни!
  • Изпращайте снимки и информация на office@bgtourism.bg по всяко време!
Сподели публикацията


Спа Хотел Спартак, Сандански Нов СПА хотел в Сапарева Баня | 103° Hotel & SPA