Ивайло Кожухаров, HotelExperts: До май туристите от далечни дестинации ще бъдат под 10%. Първите, които ще тръгнат са младите туристи
Ивайло Кожухаров, HotelExperts: До май туристите от далечни дестинации ще бъдат под 10%. Първите, които ще тръгнат са младите туристи
Slide
Slide
Slide
Slide

София. “Следващите няколко месеца ще бъдат много трудни, не само за България, но и в цял свят. Основните туристи ще бъдат – вътрешен туризъм, малко от съседни страни и незначителен брой от далечни дестинации. Моите очаквания са, че до април-май туристите от далечни дестинации ще бъдат под 10 процента”, заяви в сутрешния блок на “Здравей, България” по Нова телевизия основателят на HotelExperts Ивайло Кожухаров.

Ивайло Кожухаров

Той посочи, че е важно да използваме този период и да се подготвим, защото първите, които ще тръгнат отново, това са  представителите на младата генерация. “Това са хора с телефон в ръка, те преживяват всяко едно нещо, споделяйки в Instagram и Facebook. Трябва да бъдем готови за тези хора, защото когато дойдат, ние трябва да ги провокираме те да споделят.

“С оглед на текущата ситуация с пандемията, някои от малките хотели, които са с 15-20-30 стаи, успяха през август и септември да реализират заетости, които са много по-високи от предходните години”, заяви Кожухаров. „Може би струпването на хора отблъсна туристите от по-големите хотели. Ситуацията в момента е безпрецедентна. Ако говорим дали хотелите са безопасни – към днешна дата отговорът е да. Заетостта на хотелите в момента е под 20 процента, така че струпване е почти невъзможно”, подчерта той.

Андрей Лилов

„Смятам, че в момента идва една малко позакъсняла революция на дигитализация на туристическия бранш като цяло. Хората искат да отидат на почивка, но все още страхът от пандемията е все още голям. Тепърва технологиите – от типа на резервационните модули, ще навлизат все повече. Те не са нещо ново или страхотна иновация, но са промяна на средата, с която сме свикнали да пазаруваме”, каза собственикът на URBO Андрей Лилов.

Най-важните новини от туризма в България тук

Разгледайте възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарския ни сайт ТУК – доказан, актуален, авторитетен и независим източник на информация!

Сподели публикацията