Slide
Slide

София. Министърът на туризма Христо Проданов разговаря с представители на къмпинг индустрията в България. „В момента се подготвя стратегическа рамка, която да очертае дейността на къмпингите, както и на къмпинг индустрията в страната. Ще очаквам, когато е готова, да направим съвместна среща с всички заинтересовани страни и институции и да обсъдим документа“, заяви министър Проданов. И допълни, че за него и екипа му е важно да се търсят работещи решения в сектора и се надява на близко взаимодействие с представителите на къмпинг индустрията.

От своя страна представителите на къмпинг индустрията запознаха министъра на туризма с проблемите, които срещат в ежедневната си дейност. Представиха в министерството и документ с техни предложения за възможните мерки и решения. Акцентираха на големия потенциал и добрите възможности за доходи, които къмпинг туризма може да генерира в България, която има чудесна природа и места за подобен тип почивка и туризъм.

По време на срещата представителите на къмпинг индустрията информираха министър Проданов, че се очаква съвсем скоро учредяването на национална асоциация на собствениците на къмпинги, с която Министерство на туризма официално да комуникира в бъдеще.

Сподели публикацията