Slide
Slide

Ваканционно селище „Албена“ участва в тазгодишното издание на туристическото изложение в Лондон World Travel Market

„През тази година отбелязохме почти двойно по-голям интерес от страна на британците към Албена спрямо миналата година. При нас почиваха 2100 англичани срещу 1300 души сезон по-рано. След 2007 година, когато туристите от Великобритания слязоха по Южното Черноморие, Албена сега прави стъпки да ги завърне през 2019-2020 г. с нови възможности за почивка и висок клас хотели“, заяви за BGtourism.BG Марин Конов – мениджър „Продажби“ в курортния комплекс.
Той добави, че щандът на България е бил на централно място и това допълнително е повлияло за още по-голям интерес на британците към наши фирми и хотелиери.
„Голяма част от борсата бе за технолгичния и IT сектор в туризма. Тенденциите за 2019 година са оптимистични за България и Варна, въпреки че Турция, Тунис и Египет са завърнаха ударно на пазара“, коментира специалистът. Той е категоричен, че през следващия сезон ще има ръст от Томас Кук и Болкан Холидейс – техните гости търсят основно добър ол инклизив, като голям е интересът към хотелите, в чиято пакетна цена е включен и аквапарк.

  • Харесай страницата на BGtourism.BG и във фейсбук ТУК, за да научавате по-бързо новините ни!
  • Изпращайте снимки и информация на office@bgtourism.bg по всяко време!
Сподели публикацията