Стара Загора/Снимка Руслан Йорданов, Bgtourism.bg
Slide
Slide

Стара Загора. Туризмът в Стара Загора подобри нивата си преди пандемията, съобщи пред Bgtourism.bg ресорният зам.-кмет на Стара Загора Милена Желева. От началото на тази година до края на септември са реализирани 153 454 нощувки в община Стара Загора, сочат данните на Единната система за туристическа информация (EСТИ).

Стара Загора/Снимка Руслан Йорданов, Bgtourism.bg

Това е с 5 274 нощувки повече от 2019 година – преди пандемията, когато в общината са отчетени 148 180 нощувки. Данните тогава са от справка-декларация за реализирания брой нощувки в местата за настаняване, която лицата, извършващи хотелиерство, подават в община Стара Загора. Увеличение има и при легловата база, която преди Ковид-19. 3 853 са вече леглата в местата за настаняване в Община срещу 3 154 легла през 2019 г.

„Преживяхме две трудни години, но това ни даде допълнителен стимул“, каза по време на Осмата годишна среща на туристическия бизнес и местната власт Милена Желева. Тя представи и подробности за откритата находка от Регионалния исторически музей – куполна гробница от периода на Августа Траяна, която е нова перла в короната на културно-историческото наследство, което привлича туристи в региона.

Сподели публикацията