Slide
Slide
Slide
Slide

Момчилград. Община Момчилград е удостоена с отличие за „Динамично развиваща се община в туризма“ за 2019 година. Наградата е годишна и се връчва по повод Световния ден на туризма. Официалната церемония по награждаването ще се състои на 12 септември от 15:00 часа в Централния военен клуб в София, а наградата ще бъде връчена на кмета Сунай Хасан и неговия екип.

Според комисията по номинациите „община Момчилград е постигнала високи резултати в туризма, прилагала е добри практики и се е утвърдила като привлекателна туристическа дестинация“. Журито оцени усилията да се развива и популяризират както известни туристически обекти като археологическия обекти „Татул“ и „Харман кая“, така и дестинации като извора в местността Дамбалъ, религиозния комплекс „Елмалъ баба теке“ и еленовото стопанство „Студен кладенец“. Международната среща на момчилградчани „Момчилград винаги в сърцето ми“, която се провежда за 10 поредна година беше оценена като изключително успешна проява на алтернативния туризъм.
„Отличието е за целия екип на община Момчилград, който от години работи за развитието на туризма. Заслуги за постижението има дългогодишният заместник кмет и настоящ депутат от ДПС Ерол Мехмед“, заяви Сунай Хасан.
Събитието се организира с под патронажа на Министерството на туризма.

Сподели публикацията