Slide
Slide

София. Служебният министър на туризма Илин Димитров и на здравеопазването д-р Асен Меджидиев проведоха работна среща с туристическия бранш относно прилагане на противоепидемичните мерки във връзка с разпространението на COVID-19.

„Основната ключова дума при работата с туристическия бизнес ще бъде предвидимост. Трябва да имаме сигурен зимен сезон”, обяви министър Димитров.

Министърът на туризма представи екипа и приоритетите си в рамките на кабинета „Донев“

По покана на министъра на здравеопазването към експертния съвет към институцията ще се присъедини проф. Георги Рачев, председател на Алианса на туристическата индустрия в България и зам.-председател на Българската асоциация на туристическите агенции.

„Ние работим много добре с министъра на здравеопазването. Трябва да спрем да говорим за COVID-19 като статистика, а да излъчваме сигурност, предвидимост и стабилност. Това ни е основната задача през следващите два месеца“, заяви министър Димитров. Той съобщи още, че е поискал от министъра на здравеопазването да се работи за оптимизиране дейността на държавните медицински центрове с цел осигуряване на алтернатива на скъпите медицински услуги в частните клиники при обслужването на туристи.

На първата си среща с бизнеса служебният министър Илин Димитров очерта някои от приоритетите в бъдещата си работата, като крайна цел е подобряване на туристическия продукт.

Сподели публикацията