Slide
Slide

Лондон. Плажът на българския курорт „Златни пясъци“ попадна в престижна класация за 50-те най-добри плажа в света за 2019 година. Подредбата е изготвена от известния туристически сайт Big 7 Travel след анкета сред свои 6105 читатели, съобщава „Дейли Мейл“. В ТОП 3 са плажове от Хърватия, Австралия и Кипър. Данните са събрани от отзиви на туристи, категоризацията за „Син флаг“ и мнението на журналисти, работещи в тази сфера.

Вижте как решиха проблема с фасовете на най-красивия плаж в Кипър

Класацията е пълна с красиви и екзотични плажове от цял свят. Първото място в класацията изглежда изненадващо за мнозина. Това е Златни Рат в Брач, Хърватия. Името му означава „златен рог“ и е кръстен така заради специфичната си форма. Според Big 7 Travel, обаче, той е уникален не само заради това. Там морето мени цвета си от тюркоазен към тъмносин в разстояние само на 10-20 метра навътре. Обграден е гъсти борови гори.

Станахме за смях пред туристите! Цяло лято Министерството на туризма не направи нищо на опасен плаж (снимки + видео)

Плажът на „Златни пясъци“ е на 38 място в ТОП 50. Ето какво гласи описанието за него: „Плаж Златни пясъци се намира близо до Варна в България и е описан като „един от най-красивите плажове в региона“. Гордее се със своя „Син флаг“ а пясъкът напълно оправдава името му“.

Румен Драганов: Имаме министър, който нищо не разбира от туризъм

Изненадващо в престижната класация на 39-о място е класиран прочутият бразилски плаж Ипанема в Рио де Жанейро. „Копакабана може да е най-известният плаж в Рио, но Ипанема е разположен в артистичната и творческа част на града. Big 7 Travel казва: „Той е популярен и натоварен и пълен с активност, с истинска парти енергия“, сочи сайтът.

Културен афиш на Община Добрич 12-18 август

Вижте кои са всичките 50 най-добри плажа за 2019 година.

Сподели публикацията