Slide
Slide

Екопарк „Геранеа“ – красиво, вдъхновяващо и зареждащо с позитивна енергия място. Далеч от градския шум и замърсения въздух времето е съхранило китно местенце, където животните тичат на воля, а цветята танцуват под звучите на малките добруджански щурчета. Още траките са останали очаровани от тази местност и са я нарекли „Долината на пролетта“ заради мекия климът и вечнозелената природа, а римляните й дали името – „Гераниум“ – здраве.

Паунът Митко ще посрещне днес първите гости на екопарка

Екопаркът се намира в непосредствена близост до селата Оброчище, Църква и Ляхово. Само на 5 км от курортите Албена и на близо 15 км от Златни пясъци и на 35 км от Варна. Обхваща заградена територия от 7000 декара.

Eкопарк „Геранеа“ е едно от малкото красиви места за разходка сред дивата природа. Туристическата забележителност се намира само на 5 км от курорта „Албена“

Стопанството има впечатляваща селекция от животни – 170 красиви елени-лопатари, над 250 муфлона, близо 50 сърнички, 50 камерунски козички, над 300 глигана и още много, много други видове животни. В парка туристите ще могат да усетят реално живота, който кипи в незастроените зони на Добруджа.

Девствената природа и непредсказуемостта на дивото, предоставя незабравимо преживяване за всички българи и гости на страната ни.
За целта са изградени 7 вишки, от които туристите могат необезпокоявано и безопасно да наблюдават животните, които се движат свободно.

По време на своите разходки по здравословните пътеки с уникална панорама към Черно море и зелени възвишения гостите на комплекса могат да се насладят на спокойствието и тишината на удобни беседки и пейки.

Посетителите ще наградят сетивата си, наслаждавайки се не само на богатото разнообразие на животни, но и на красивите и многообразни билки и дръвчета, които растат в района. Паркът е подходящ за отдих, посещения на туристи, екологични дейности, тиймбилдинги и събития. Предлага конен. Гостите могат освен с коне да се разхождат пеша или със специално създадени за целта каруци.
Красиви пауни и още много екзотични животни, които се разхождат свободно могат да зарадват очите на гостите в парка. Фазани, яребици и други видове дивеч могат да срещнат по пътя си любителите, които обичат приключенията сред природата.
Всеки ден, посетителите и фотографи, които искат да вдигнат адреналина си, могат да успеят да направят красиви снимки, които свидетелстват за интересни ситуации, част от живота на жителите на добруджанския парк сред красивата природа.

Стопанството разполага с барбекю на открито, където след лов или посещение гостите могат да отдъхнат или да опитате местни ястия.

Цени за посещение

Продължителността на една разходка е три часа. Екопарк „Геранеа“ осигурява професионални водачи за предварително записани организирани групи, а часовете за посещение са 7-10, 10-13, 13-16 и 16-19 часа. Има възможност и за индивидуални посещение при предварителна заявка. Подробна информация за посещение в парка може да получите на тел.: 0877 55 15 55 или 0876 96 66 99.
Цени за посещения:
Деца до 6.99 години – безплатно
Деца от 7 до 13.99 години, както и за пенсионери и студенти – 12 лева
Възрастен човек – 24 лева
На всеки 15 души – един безплатен

Продължителността на разходките е 3 часа, а организираните посещения се правят след предварителна заявка!

Разходка с кон – 55 лева на човек за 150 минути (в цената не е включен входа за Екопарка), а със специализирана каруца – 110 лева – обща цена за 5 души.

Geranea.com

+359 877 55 15 55
+359 876 96 66 99

 

Oфициалния туристически портал – https://bulgariatravel.org/

Facebook – Bulgaria Travel

Instagram – bulgariatravelorg

YouTube – Bulgaria Travel

БУБСПА – https://www.bubspa.org

ИАНМСП – https://www.sme.government.bg

Сподели публикацията