Иван Портних - кмет на Варна и Николина Ангелкова - министър на туризма, снимка Руслан Йорданов
Slide
Slide

Варна. Тази година Министерството на туризма стартира нова инициатива – „Денят за Вас“, както по Северното, така и по Южното Черноморие. Идеята е в един ден през периода от 15 юни до 8 септември всички музеи и други туристически обекти на територията на съответната община да са с вход свободен. Така ще се привлекат повече посетители към културно-историческите забележителности и към атракциите в района.

Министър Ангелкова анонсира във Варна подготвения за 31 май Международен инвестиционен форум в Слънчев бряг с участието на световни хотелски вериги и специализирани фондове. „Надявам се да насочим тяхното внимание към Черноморието и страната ни. Бихме искали да създадем  възможности за изграждане на конгресни центрове в националните курорти или край тях, за да се ползва целогодишно добрата им материална база“, добави Ангелкова.

Министърът обърна специално внимание на присъствието на представителите на Китай както от страна на тяхното Министерство на туризма, така и на различни провинции. Ще присъства един от най-големите китайски фондове – Silk road fund, и  представители на UnionPay. В началото на годината министерството подписа споразумение с най-голямата китайска туроператорска компания за съвместно публично-частно партньорство за създаване на изнесени туристически информационни центрове в различни китайски градове. Важно е да продължим съвместната работа с Гърция и Сърбия за общите туристически продукти за привличане на туристи от азиатската страна, посочи министър Ангелкова.

Ангелкова е във Варна, кметът Иван Портних: „Морската ни столица е готова за туристическия сезон“

Сподели публикацията