Slide
Slide

Албена. Селекционерът на българския национален отбор по футбол за младежи до 16 години Йордан Петков определи условията за провеждането на спортни турнири и лагери в Албена като повече от отлични. Той е във ваканционното селище, носител на титлата Европейски курорт на спорта, за започналия приятелски футболен турнир от програмата за развитие на УЕФА, участие в който вземат отборите на България, Андора, Румъния и Молдова.

„Всички момчета в тима са изключително доволни от престоя си. За тях, като спортисти, е от голяма важност да могат да се възстановяват във времето между отделните двубои, което тук става благодарение на удобната хотелска база, отличната здравословна диета, както и възможността за рекреация край морето или природния резерват „Балтата“, каза Петков. Той допълни, че според него изборът на УЕФА традиционно да провежда свои състезания в българския курорт не е случаен, тъй като спортната инфраструктура отговаря на най-високите изисквания – както за терените, така и за помещенията за подготовка. По думите му, част от футболистите, класирали под негово ръководство преди няколко дни България за Европейското първенство по футбол за юноши, са играли през годините именно на състезания във ваканционното селище.

Българският отбор вече спечели с 3:0 първия си двубой срещу Андора в четвъртък. Днес момчетата играят срещу Молдова, а във вторник им предстои сблъсък с Румъния. Футболистите от северната ни съседка победиха с 2:1 отбора от Молдова, а днес следобед ще се изправят срещу Андора. Последният мач от програмата ще започне в 15.00 часа във вторник, когато сили ще премерят Молдова и Андора.

Сподели публикацията