Slide
Slide

Шумен. В България има много вили или къщи за гости, които са гостоприемни, уютни, луксозни. Всъщност няма значение къде е къщата, тъй като в страната има много прекрасни места, важно е как те посрещат и дали ще те накарат да се върнеш отново, и отново.
Е, край Шумен има едно такова място. Къщата за гости е разположена в село Осмар, общ. Велики Преслав. Намира се само на 15 километра от гр. Шумен в живописен район, известен с производството на прочутия Осмарски наложен пелин и с ароматните си вина.

Всеки желаещ да избяга от забързаното и сиво ежедневие на големия град и да намери своето спокойствие може да го направи в къща за гости „Версай“. Къщата е сгушена в полите на шуменското плато сред богата и красива природа. Тя е едно безупречно бутиково изпълнение, а всяко кътче е аранжирано по индивидуален и неповторим начин с елементи на френски барок, за да може човек всеки път да се наслаждава на различното усещане за уют. Изградена е и стопанисвана с любов и внимание към всеки детайл. „Версай“ е перфектно място за спокоен и луксозен престой.


Общия капацитет на къщата 13 души с възможност за допълнително настаняване на още 4 легла. На разположение на гостите са три бутикови апартамента и една тройна стая. Къщата е обзаведена и оборудвана така, че да задоволи и най-изтънчения вкус.

Всички помещения разполагат със самостоятелен санитарен възел. Апартаментите са съставени от две отделни стаи .Във всяка стая има смарт телевизор, кабелни и сателитни канали, интернет, сешоар, тоалетни консумативи, луксозно спално бельо, а в баните е на разположение течаща пречистена и омекотена вода.


Къща за гости „Версай“ разполага със собствен ресторант с капацитет 20 места, обслужващ персонал и готвач, практикувал в Италия. През студените дни, врати отваря и зимната градина с капацитет от 30 седящи места. Ресторанта предлага вкусна храна и уютна обстановка. Кухнята предоставя всякакъв тип храна по заявка.
Всеки гост може да се възползва от предлагащите му се екстри като: открит басейн; детски басейн; външен душ; летен бар; лятна градина; детска площадка; масаж; маникюр; фризьор и паркинг. Забележителностите и развлеченията на които може да се насладите по време на престоя ви са:
– Костадиновият скален манастир от 12-14 век намиращ се на 3км.
– Скалният феномен „Окото“ на 3 км.
– 150 годишната местна църква „Св.Константин и Елена“ на 0.300 м.
– Етнографският музей на селото на 0.300 м.
– Осмарска изба и дегустация на регионални вина и пелин, разходка из лозовите масиви на 0.500 м
– Първите български столици – Велики Преслав и Плиска на 7 км и 30 км.
– „Мадарският конник“ на 35 км.
– Шуменската крепост на 25 км.
– Национален историко-археологически резерват „Кабиюк“, вкл. Конезавода и Музей на коня на 20 км.
– Тракийска гробница Свещари на 70 км.
– Манастир на сестрите бенедиктинки на 25 км.
– „Томбул джамия“ на 20 км.
– Колоездене, лов, риболов, пешеходен туризъм, винен туризъм.
Цени за настаняване: 1- апартамент стандарт 75лв за двама
100лв за трима настанени на единични легла , състои се от две отделни стаи, съответно с едно и две легла.
2-апартамент лукс 88 лв за двама, за трима 118 лв състоящ се от две стаи съответно една със спалня, и една със единично легло.
З-апартамент делукс цена за двама 90 лв, цена за трима 130 лв, цена за четирима 150лв, състоящ се от две отделни стаи съответно една с две единични легла и една със спалня.
4-стая с тройно настаняване цена за двама 74лв, за трима 104лв.състояща се от спалня и едно единично легло.
Всички цени не включват изхранване. Предлага се изхранване по предварителна заявка.
Деца до две години са безплатно настанени, всички други и възрастни доплащат по 40 лв, на вечер.

Сподели публикацията